NAJBOLJI DESERTI S LINOLADOM I ČOKOLINOM: Od buhtli, preko hrskavog činkoLina do neodoljivog Lino Latte napitka

pexels

Još od 1979. godine, kad je medvjedić Lino razveselio svoje prijatelje i poklonio im prvi kalendar, pred kraj svake godine među ljubiteljima Lino proizvoda zavlada veliko uzbuđenje. Treba skupiti lentice, izrezati ih i poslati kako bi novi Lino kalendar opet krasio vesele dječje sobice. Kako bismo taj ritual učinili još zabavnijim, uzbudljivijim i posebnijim, za nekoliko malih prijatelja medvjedića Lina nedavno smo u predivnoj dječjoj igraonica Shkatulica organizirali najslađi brunch ikad. Mališani su sudjelovali u kreativim igrama, tražili skrivene Lino proizvode, rezali s njih lentice, družili ste 'glavom i bradom' s veselim medvjedićem Linom i uživali u slatkim zalogajima koje je za tu prigodu – dakako, od omiljenih Lino proizvoda! – napravila Dragana Dilparić, vlasnica šarmantnog bistroa Darling & Shegrts. Nakon što su se zabavili, zasladili na brunchu, Lino je djeci otkrio tri jednostavna koraka kako do novog Lino kalendara. Sve što su trebali je izrezati lentice sa Lino proizvoda u vrijednosti od dva kilograma, ispuniti Lino kupon, koji se nalazi OVDJE, spakirati ih u kuvertu i poslati do 20. studenog na adresu Lino, p.p. 160, 48000 Koprivnica.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Svi znamo da se najbolje druži uz kavu, no kako su, ipak, zvijezde eventa u Shatulici bila djeca, Dragana je za njih pripremila neodoljivu Lino Latte. Hrskavi činkoLino bio je prava senzacija, baš kao i Musavi Lino (mousse od Čokolina i Keksolina) te buhtle s, pohađate, punjenjem od Linolade. U veselom brunchu i prefinim zalogajima chefice Dragane, podjednako su uživali i klinci i njihovi roditelji, a možete i vi, jer nam je Dragana otkrila recepte.

Robert Gašpert  Dragana Dilparić, vlasnica šarmantnog bistroa Darling & Shegrts, bila je zadužena za neodoljivi slatki stol

Lino Latte

Robert Gašpert 

Znamo da se uz svaki dobar brunch mora piti nešto fino i zdravo, pa ovaj superjunački napitak servirajte malim gostima čim sjednu za stol.
Trebat će vam staklene čaše, otopljena Linolada Milk, zobeno O'Plant mlijeko, Lino žitne pahuljice „Pillows“, fora slamke i žličice za čaj ili sladoled.
Sastojci:
Pola velike teglice Linolade Milk
1 i ½ dcl kravljeg ili O'Plant zobenog mlijeka, kako vam je draže (ovo je količina za razrjedjivanje Linolade)
1 ½ dcl zobenog mlijeka (po djetetu ili po čaši)
Lino žitne pahuljice „Pillows Milk“ za ukras na vrhu

Priprema:
Razrjeđivanje Linolade
Ugrijte pola teglice Linolada Milk ili u mikrovalnoj ili u lončiću, do temperature da postane tekuća.
U drugom lončiću ugrijte mlijeko do ključanja, da baš bude vruće i polako ga umiješavajući dodajte tekućoj Linoladi Milk. Prebacite Linoladu Milk u skvizer ili u vrećicu za ukrašavanje, pa njome iznutra špricajte po stijenkama čaše.
Priprema mlijeka za Lino Latte.
U medjuvremenu ste ugrijali zobeno mlijeko u koje ste ubacili jednu dobru žlicu Linolade Milk. Razdijelite po pripremljenim čašama.
Dekoriranje
Ako u kući imate spravicu za pravljenje pjene od mlijeka, odlično! Napravite pjenu kao za kapučino; prelijte pjenu u svaku čašu i na vrh stavite udrobljenih Pillowsa i za dekoraciju i za zezanciju!

Ubacite slamku i neka brunchevanje počne!

Hrskavi činkoLino

Robert Gašpert 

Ovo su američke palačinke obogaćene hrskavim Pillowsima, a klinci ih naprosto obožavaju. Ova količina je za cca 10-12 klinaca.
Sastojci:
Lino žitne pahuljice Pillows (1 kutija 250 gr)
3 jaja
Prstohvat soli
6 jušnih žlica rastopljenog maslaca
6 jušnih žlica šećera
500 ml mlijeka
400 gr glatkog brašna
1 paketić praška za pecivo
Priprema:
Zdrobite ( ili u vrećici ili u mužaru, što već imate u kući) pola vrećice Lino žitnih pahuljica Pillows. U zdjeli miksajte jaja sa šećerom i maslacem. Dodajte mlijeko, brašno s praškom za pecivo i na kraju smrvljene Pillowse za hrskavost. Ugrijte tavu za palačinke i bez dodavanja ulja, na najmanjoj vatri pecite po tri palačinke. Smjesu stavljajte žlicom. Okrenite spatulom. Djeci servirajte po 3 palačinke na tanjure. Po njima nanesite razrijeđenu Linoladu Milk i ukrasite ostatkom Pillowsa koje niste smrvili.

Musavi Lino

Robert Gašpert 

Ovo je mousse od čokolina i keksolina. Bilo bi cool da ih radite u staklenim čašama ili zdjelicama kako bi se vidjela razlika u bojama.
Sastojci (za cca 10-12 čaša):
Čokolino mousse :
1 litra mlijeka
Cca 180 grama čokolina
300 grama tamne čokolade
½ vrećice agartina ili bilo kakvog drugog sredstva za želiranje
Keksolino mousse:
1 litra mlijeka
Cca 180 grama keksolina
300 grama bijele čokolade
½ vrećice agartina ili bilo kakvog drugog sredstva za želiranje

Priprema:
Pripremite dvije zdjele jer ćete museve raditi odvojeno. Pripremite i dvije staklene posude za otapanje čokolada. Čokolino i keksolino napravite prema uputama na pakiranju, a prema našim mjerama. U Čokolino, kad je gotov uspite ½ vrećice agartina i dodajte otopljenu čokoladu. Miksajte mikserom da se smjesa dobro poveže. Isto ponovite i sa Keksolinom. Na dno čaša stavite izmrvljenih Pillowsa da vam „glumi“ biskvit. Ako imate vrećice za ukrašavanje, preporučila bih da mousseve ubacite u nju jer ćete tako lakše rukovati smjesom, ali ako nemate- onda pažljivo, da vam se na razmrljaju stjenke čaša, nanesite prvo mousse od Čokolina, a onda odmah nakon i mousse od Keksolina. Deserte ohladite preko noći da se stisnu i poslužite vašim gostima.

BuhtLino

Robert Gašpert 

Buhtle su omiljeni doručak svih naših djetinjstava. Ne postoji onaj tko se ne bi volio probuditi uz miomirise koji se šire kuhinjom u kojoj netko peče buhtle.
Sastojci (za otprilike 15 buhtli):
1 tegla Linolade po izboru
1 kockica svježeg kvasca
1 dcl mlijeka (za dizanje kvasca)
Čajna žličica šećera (za dizanje kvasca)
600 grama glatkog brašna
100 grama šećera
200 ml mlakog mlijeka mlijeka
100-150 grama otopljenog maslaca
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žutanjak
Prstohvat soli

Priprema:
Prvo ugrijte mlijeko sa šećerom za dizanje kvasca. Ubacite razmrvljeni kvasac i malo pričekajte. Pazite da vam mlijeko ne bude prevruće kako ne biste ubili kvaščeve gljivice, ali ni prehladno jer onda dizanje kvasca duže traje.
Za to vrijeme sve ostale sastojke ubacite po redu u zdjelu i taman će do tada biti i kvasac gotov.
Dobro mikserom sve umijesite, čim duže tim bolje; prekrijte suhom krpom i ostavite na toplo da se diže. Za nas koje nemamo vremena, pećnica na 50 stupnjeva je najbolja opcija.
Kad se tijesto diglo iskrenite ga na pobrašnjenu površinu i malo premijesite.
Otprilike okom podijelite tijesto na 15 komada, pa ga onda na tu veličinu trgajte. U sredinu tijesta stavite dobru žlicu Linolade; dobro dobro lopticu zamotajte i stavljate u maslacem namazanu posudu za pečenje. Možete ih peći i u kalupima za muffine.
Kad ste ih sve napunili i od njih napravili loptice, namažite ih s malo rastopljenog putra i pustite cca 30 min da se dižu.
Stavite ih peći u hladnu pećnicu, na cca 150, 160 stupnjeva cca 30 minuta.
Kad su gotove, odozgora možete nanijeti ili Linoladu (onako kao kremu za cupcake) ili samo posuti šečerom u prahu.

Robert Gašpert 
promo 

*Sadržaj nastao u suradnji s Linom.