Krasi ga dizajn kojem je teško odoljeti: Stigao je smartphone s dosad najboljom kamerom

Prvi pametni telefon s objektivom koji se uvlači i izvlači predstavlja prekretnicu, a sve prati moderni dizajn.

huawei

Do prije 20-ak godina smo nosili fotoaparate kod kojih se objektiv mehanički izvlačio, a zatim su se pojavili mobiteli s fiksnom kamerom. Huawei sa svojom novom serijom Pura 70 pomiče granice te dizajnom koji podsjeća na ubrzavanje videa i lećom koji se izvlači (za koji jamče do 300.000 izvlačenja) podiže ljestvicu.

huawei 

Prilikom snimanja začut će se mehanički zvuk kretanja leće, a kućište u predivnim bojama (zelena, smeđa, crna) i finišu s reljefnom teksturom je otporno na vodu do dva metra dubine. Po specifikacijama je u novoj seriji najjači model Huawei Pura 70 Ultra s foto senzorom od jednog inča te s 200x zumom.

Glavna kamera od 50 megapiksela ima varijabilni otvor blende f/1,6 – f/4.0, a za nemirne ruke tu je optička stabilizacija slike. Drugi senzor od 50 megapiksela je telefoto i makro kamera te omogućuje 3,5x optički zum (200x digitalni zum), a sa širokokutnim od 40 Mpx mogu se snimiti izuzetno široki kadrovi s male blizine.

huawei 

Za one koji sadržaj stvaraju samo s prednjom kamerom dobro će doći senzor od 13 megapiksela koji snima 4K video, a omogućuje usporeni selfie, pametno praćenje očiju, ubrzano snimanje, filtre i naljepnice, a može se postaviti snimanje tek kad se objekt nasmije. Za šminkanje i provjeru frizure tu je način refleksije u ogledalu.

U Puru 70 Ultra je Huawei ugradio veliku bateriju od 5200 mAh koja se puni žicom snagom do 100 W te bežično do 80 W. Uz 5 do 10 minuta punjenja dobit ćete do pola dana korištenja telefona s velikim ekranom od 6,8 inča, stereo zvučnicima za uživanje u filmovima: Memorija telefona je 512 GB, a operativni sustav EMUI 14.2. 

huawei 

Druga dva modela dijele dizajn "forward" otoka oko stražnjih kamera, nemaju Xmage dodatak, a dizajn stražnje strane je čišći nego kod Ultre. Pura 70 Pro ima također veliki OLED ekran od 6,8 inča i 2500 kandela osvjetljenja zaštićen Kunlun staklom otpornim na padove te do 120 Hz osvježavanja koji će biti bitni pri igranju igara.

huawei 

Srednji model u seriji pokreće isti čipset Kirin 9100 izrađen u 7 nm tehnološkom procesu (podržan je rad u 5G mrežama), glavni senzor kamere je od 50 megapiksela s podesivim otvorom blende, a u crnom i bijelom kućištu smještena je telefoto kamera od 48 Mpx s OIS-om te 3,5x optičkim uvećavanjem koje je primjetno bolje od digitalnog koje ide do 200 puta. Nevjerojatne detalje snimit ćete uz do 35x makro zum, sa samo 5 cm udaljenosti.

huawei 

Pura 70 Pro dolazi s baterijom od 5050 mAh, puni se strujom preko žice snagom do 100 W (bežično do 80 W), može bežično i žičano posuditi struju drugom telefonu.

U Puru 70 je Huawei ugradio periskopsku telefoto kameru sa senzorom od 12 Mpx i 5x optičkim zumom (digitalni do 100x), glavni senzor ima 50 Mpx, a OLED ekran je dijagonale 6,6 inča te prekriva 90 posto prednje površine.