Tko ima više neuspjelih fotki - žene ili muškarci? Šokirat će vas koliko neupotrebljivih snimaka ima nježniji spol

Naši su pametni telefoni prepuni loših i neželjnih fotografija

Honor

Zahvaljujući pametnim telefonima svakodnevno snimamo fotografije, generacija Z ih ima najviše dok, a u prosjeku imaju 360 neuspjelih dok populacija u dobi od 35 do 45 godina ima neiskorištenih 200 fotografija.

Izgleda da su muškarci bolji fotografi od žena jer one imaju 100-tinjak neuspjelih fotografija više na svom telefonu - u prosjeku žene imaju 330 neupotrebljivih fotografija, u usporedbi s muškarcima koji ih obično imaju 224.

Pokazuju to rezultati ankete provedene na Europljanima, a čak 75% njih okine cijeli niz fotografija prije no što odaberu onu savršenu, što znači da prosječno imaju nevjerojatnih 268 neuspjelih pohranjenih fotografija na svojim pametnim telefonima, dok njih 12% ima i više od 400.

Honor 

Istraživanje je proveo vodeći globalni tehnološki brend Honor ususret skorom predstavljanju najnovije serije pametnih telefona, koji će postaviti novi standard u portretnoj fotografiji na pametnim telefonima.

Nekima je i vrlo neugodno dok čekaju da ih netko dobro fotografira - rezultati otkrivaju kako je gotovo trećini Europljana u dobi od 18 do 45 godina neugodno kada nekome treba predugo vremena da ih dobro fotografira dok se svaki peti (20%) osjeća frustrirano ako fotografske vještine njegovog prijatelja ili rođaka nisu dovoljno dobre.

Bitno je i da njihov potencijalni partner zna snimati fotografije. Gotovo trećina (30 %) izjavila je kako se osjećaju posebnije ako ih netko želi fotografirati, a 13 % priznalo je da će vjerojatnije izaći s nekim tko je dobar u fotografiranju.

Honor 

Jednom manjem dijelu Europljana to je čak i presudno – njih 6 % je prestalo razgovarati s nekim zbog snimljene fotografije, 5 % je prekinulo odnos jer im se nije svidjela njihova fotografija, a 14 % se posvađalo s nekim zbog fotografije koja im se nije svidjela.

Nije baš lako snimiti fotografiju za nekoga, što kod 46 posto ispitanika izaziva veliki pritisak, a više od trećine (36%) priznaje kako nisu vješti u snimanju dobrog portreta. Unatoč pritisku da portretiraju savršenstvo njih 59% je istaknulo kako se dobro osjeća kada okinu dobre portrete.

Honor 

Trećina (34%) ispitanika smatra kako dobra portretna fotografija može otkriti više o nekome, a 49% voli kada fotografija prikazuje nečiju osobnost. Rješenje će ponuditi nova Honor 200 serija s naglaskom na portretnom načinu snimanja, kako bi se svakodnevni rezultati pretvorili u umjetnička djela.

Istraživanje je u svibnju proveo Censuswide, a više od 10 000 korisnika između 18 i 45 godina ispitano je na pet tržišta: Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Španjolska i Italija.