Pet zanimljivih odredišta koje morate posjetiti ovog ljeta

Čisto plavo more, hladan koktel u ruci, pijesak pod nogama i toplina vrelog sunca – sve su ovo asocijacije na najtoplije razdoblje u godini

Shutterstock

I dok neki strepe od vrućine i skrivaju se u svoje zamračene domove, neki veselo uživaju na vrućinama. Ljetna putovanja većinom su rezervirana za tople mediteranske lokacije prepune predivnih plaža i čistog mora. Ako još uvijek ne znate što posjetiti, u nastavku donosimo 5 destinacija u Lijepoj našoj!

1. Brač

Brač je jedan od većih i poznatijih hrvatskih otoka koji nudi autentičnu dalmatinsku atmosferu koja odiše veličanstvenim prirodnim ljepotama. Poznat po svom bijelom kamenu koji je korišten za izgradnju mnogih znamenitih građevina, uključujući Dioklecijanovu palaču u Splitu, Brač nudi niz prekrasnih plaža koje kao da su naslikane kistovima talentiranih slikara. Popularna plaža Zlatni rat u Bolu, povijesni gradovi Supetar i Milna te mirno okruženje samog otoka, osigurat će odmor iz snova. U trenucima kada ugledate zanimljive znamenitosti ili uobičajene objekte kojima ne znate ime ili porijeklo, u pomoć pristiže Circle to Search with Google koji poboljšava svako iskustvo Galaxy korisnika jer omogućuje brzo pretraživanje informacija o onome što vidite na zaslonu, uključujući fotografije, videozapise ili tekst pomoću jednostavnog pokreta prstom ili S Pen olovke.

2. Tribunj

Shutterstock 

Tribunj je ribarsko mjesto smješteno na dalmatinskoj obali, poznato po svojoj tradicionalnoj arhitekturi i uskim kamenim ulicama. Ovdje možete uživati u autentičnoj dalmatinskoj gastronomiji, svježim morskim plodovima i domaćem vinu. Tribunj je također idealno mjesto za ljubitelje nautike, s brojnim mogućnostima za jedrenje i ribolov. Nova Samsung Galaxy S24 serija donosi zanimljive značajke umjetne inteligencije koje će vam olakšati snalaženje na godišnjem odmoru. S alatima kao što je Note Assist, možete brzo zabilježiti gdje ste bili, što ste vidjeli ili naziv lokalnog jela koje vam se svidjelo, a bilješke su dostupne i za personalizaciju što će njihovo stvaranje učiniti još zabavnijim. Ako ste u pokretu i nemate vremena posvetiti se tipkanju, Transcript Assist pretvara govor u tekst i pomaže da ostanete organizirani.

3. Vis

Shutterstock 

Vis, otok s bogatom poviješću i netaknutom prirodom, savršeno je odredište za one koji traže mir. Na Visu možete istražiti povijesne lokalitete poput rimskih termi i grčkih iskopina, ali se i opustiti na prekrasnim plažama poput Stinive i Srebrne. Vinarije na Visu nude odlična lokalna vina koja možete kušati tijekom svog posjeta. Jedna od najimpresivnijih značajki Galaxy S24 serije svakako je Generative Edit; koristi umjetnu inteligenciju kako bi automatski popunila prazne dijelove pozadine ili uklonila neželjene objekte iz vaših fotografija. To znači da sada možete snimiti savršenu fotografiju bez brige o nepoželjnim detaljima koji se mogu pojaviti u kadru. Samo odaberite fotografiju, aktivirajte Generative Edit i pustite da umjetna inteligencija obavi posao za vas.

4.Zadar

Shutterstock 

Smješten na obali Jadranskog mora, ovaj šarmantan dalmatinski grad sadrži bogatu kulturno-povijesnu baštinu. Stara jezgra grada ispunjena je predivnim znamenitostima poput crkve svetog Donata, foruma ili pak gradskih zidina poznatih kao „Muraj“. Osim znamenitosti, tu je i predivna riva koja vodi do poznatog Pozdrava Suncu i raspjevanih Morskih orgulja. Alfred Hitchcock je zalazak sunca u Zadru proglasio najljepšim na svijetu, a kako bi se i sami uvjerili u to, nova Galaxy S24 serija omogućuje vam fotografije visoke kvalitete, a novo 5x optičko povećanje te senzor od 50 MP i Adaptive Pixel Sensor omogućuju kamerama pametnih Galaxy S24 telefona optičke performanse od 2x, 3x, 5x do 10x uvećanja. Proživite zalazak iznova i iznova kao uživo!

5. Mrežnica

Shutterstock 

Nije sve u moru, postoje i idealna mjesta za ljetno opuštanje i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Rijeka Mrežnica pruža idilično okruženje za ljubitelje prirode i avanture. Njezine kristalno čiste vode i brojni slapovi čine ju idealnom destinacijom za obilazak kajakom, plivanje ili ribolov. Posjet Mrežnici omogućuje uživanje u slikovitim krajolicima, miru i tišini, daleko od užurbanih turističkih centara. Uz obale rijeke možete pronaći brojne lokacije za izlet i pješačke staze koje pružaju jedinstveno iskustvo boravka u prirodi.

Samsung 

Stvorite nezaboravne uspomene i olakšajte snalaženje na bilo kojoj destinaciji uz pomoć Samsung Galaxy S24 serije ili nekog od uređaja iz Galaxy serije. Nedavnim One UI 6.1 ažuriranjem operativnog sustava zanimljive značajke umjetne inteligencije sada su dostupne i korisnicima uređaja Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 i Galaxy Tab S9.

Samsung