Kako izgleda gablec u Story redakciji? Donosimo tri jednostavna i brza recepta koje obožavaju baš svi!

Robert Gašpert

Svaki dan oko podneva, hodnici naših ureda ispune se žamorom, a zajednička kuhinja pretvara se u najživlje i najzabavnije mjesto. Uz razgovore o svemu od filmova i nogometa do Eurosonga i događanja u gradu, najpopularniji razgovori bez sumnje su oni o hrani, a pitanje Što danas imaš za gablec? čuje se svaki put kad netko sjedne za stol.

Neki vole eksperimentirati u kuhinji i gablec najčešće nose od kuće, drugi hranu često naručuju, a uvijek su tu i oni dani kada ćemo prije gableca prošetati do najbližeg dućana. Jedna stvar je zajednička baš svima – volimo gablece koji su fini, a istovremeno i jako jednostavni i brzi za spremanje.

Razlog je to zbog kojeg obožavamo Talianetta tjestenine.

Robert Gašpert 

Omiljeni ljetni gablec u našoj redakciji

Bez obzira na sezonu u kojoj se nalazimo, tjestenina se uvijek ističe kao jedno od najpopularnijih jela na našem meniju. Jednostavan i brzi način pripreme ukusnih tjestenina pronašli smo u Talianetta tjesteninama koje dolaze u deset različitih okusa među kojima će baš svatko pronaći savršeno jelo (ili nekoliko njih!) baš za sebe.

Talianetta tjestenine u našoj su redakciji posebno popularne tijekom ljetnih mjeseci kada donose najbolji odgovor ne samo za ukusni obrok, već i za ljetne vrućine kada za štednjakom želimo provesti što je manje moguće vremena. Za pripremu tjestenina u ukusnom umaku i s različitim dodacima poput sira, povrća i slanine, potrebno je između 5 i 15 minuta. Može li bolje?

Robert Gašpert 

Talianetta tjestenine na novi način

Nakon što smo isprobali baš sve Talianetta tjestenine i uvrstili ih na svoj tjedni meni, ovog ljeta odlučili smo ih dodatno začiniti, a savjet smo potražili kod naših prijatelja i pravih kulinarskih eksperata – Vedrana i Mihaele iz Studija Kotluša.

Nedavno, Vedran i Mihaela ugostili su nas u Studiju Kotluša i pokazali nam kako naše omiljene Talianetta tjestenine pripremiti na novi način.

Naše radne jedinice dočekale su nas spremne, a Vedran i Mihaela su osmislili tri recepta.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

3 super recepta za koje vam treba samo 15 minuta

Nakon kratkog druženja u kojem smo svi odabrali svoje omiljene Talianetta tjestenine, bacili smo se na kuhanje. Priprema je ostala jednostavna i brza, a recepti su bili idealni za sve – do početnika u kuhinji do chefova amatera među nama. U samo 15 minuta i uz nekoliko dodataka transformirali smo favorite redakcije - Talianetta tjesteninu s 4 vrste sira, Talianetta tjesteninu Carbonara i Talianetta Wok tjesteninu Sweet & Spicy povrće.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Talianetta tjestenini sa 4 vrste sira dodali smo pesto i parmezan, Talianetta tjestenina Carbonara dobila je zanimljivi azijski twist uz dodatak gochuyang paste, sezama i mladog luka, dok smo u Talianetta Wok tjestenini Sweet & spicy povrće uživali uz dodatak lososa pripremljenog na malo maslinovog ulja.

Novi recepti oduševili su nas na prvi griz i inspirirali da kroz dugo, toplo ljeto ispred nas i druge Talianetta tjestenine poput Talianetta Makarona Bolognese i Makarona Napoletana, Talianetta rezanaca u umaku od gljiva i Talianetta tjestenine Mac'n'cheese, pripremimo na novi način i uz nove dodatke.

Robert Gašpert  Talianetta tjestenina sa 4 vrste sira uz dodatak pesta

Robert Gašpert  Talianetta tjestenina Carbonara s azijskim twistom

Robert Gašpert  Talianetta Wok tjestenina Sweet & spicy povrće i losos


Kako biste i vi mogli isprobati ova tri jednostavna, brza i jako ukusna recepta, na Story Instagram profilu uskoro vam donosimo video recepte koje su za vas pripremili Vedran i Mihaela. Jedno je sigurno – mi ćemo se im rado vraćati!

Nakon uživanja u dobrom društvu i dobroj hrani, bilo je vrijeme za povratak u redakciju. No, nismo se vratili praznih ruku! U Studiju Kotluša dočekale su nas Podravka poklon vrećice pune super proizvoda uz koje će priprema gableca ovog ljeta biti jednostavna i brza.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Ako i vi imate ideje kako pripremiti Talianetta tjesteninu, svoj recepte podijelite s nama u kreativnom natječaju, a najkreativniji osvojit će super Talianetta poklone. Ovdje možete pronaći sve informacije o kreativnom natječaju, ali i zabavni test koji će vam otkriti koja Talianetta tjestenina vam najviše paše te super recepte koje u obliku gastro razglednica s nama podijelili prijatelji i obožavatelji dobre tjestenine iz cijele Hrvatske.

Jedno je sigurno – Usred vrućine, usred ljeta, najviše prija Talianetta!

Robert Gašpert 

 *Sadržaj nastao u suradnji s Podravkom.