Vozite se sa svojim kućnim ljubimcem

Usluga Bolt Pet je od 8. srpnja dostupna diljem Hrvatske - u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Dubrovniku i Splitu, čime ljubimci i vlasnici imaju mnogo bolje uvjete suživota u gradu

Story

Trebate odvesti ljubimca veterinaru, povesti ga na prijateljičin rođendan ili, pak, na drugi kraj grada zbog nekih obaveza, a nemate ili ne vozite automobil? Takav scenarij uistinu može biti noćna mora.
Procjenjuje se da je u Hrvatskoj 350 tisuća registriranih pasa i 437 tisuća mačaka, pri čemu barem jednog ljubimca posjeduje više od trećine svih kućanstava. Samo je u Zagrebu, prema evidenciji Ministarstva poljoprivrede iz 2023., evidentirano 109.007 pasa i 10.682 mačke, što je i više nego dovoljno da se proglasimo ljubiteljima kućnih ljubimaca. Kako bi vlasnici uistinu mogli svojim ljubimcima pružiti cjelovitu brigu i s njima imati kvalitetan suživot, pomogao je i Bolt.

Bolt je europska super-aplikacija koja ima 200+ milijuna korisnika u više od 50 zemalja i preko 500 gradova diljem Europe i Afrike

Story 

Naime, nakon što je Bolt, vodeći pružatelj usluge prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj, predstavio posebnu kategoriju Bolt Pet, vlasnici kućnih ljubimaca diljem Hrvatske mogu zatražiti vožnju za sebe i svog ljubimca. Ova usluga pruža vlasnicima kućnih ljubimaca sigurnost i udobnost putovanja sa svojim dlakavim prijateljem jednostavnim pritiskom na gumb. Jedan putnik može putovati s dva mala do srednje velika ljubimca, kao što su psi, mačke i drugi uobičajeni kućni ljubimci, dok osobe sa psima vodičima/pomagačima, kao i dosad, imaju zakonsko pravo voziti se u bilo kojoj Bolt kategoriji bez dodatne naknade.
U prvoj godini usluge Bolt Pet na globalnoj razini bilo je više od pet milijuna vožnji kućnih ljubimaca, a estonska kompanija očekuje visoku popularnost usluge - s dolaskom visokih temperatura predviđa se porast potražnje za naručivanjem vožnji.

Story 

Uz malu dodatnu naknadu za putnike u ovoj kategoriji, u Boltu vjeruju kako to predstavlja i priliku vozačima zapovećanje zarade.
“Neka istraživanja pokazuju da više od polovice (51 %) vlasnika pasa kaže kako je glavni razlog zašto imaju psa taj što ih čine sretnima. Drago mi je što možemo igrati malu ulogu u uzvraćanju te ljubavi psima i svim drugim kućnim ljubimcima našom posebnom kategorijom”, rekao je Marko Radenović, direktor za vožnje na zahtjev u tvrtki Bolt u Hrvatskoj.

Transparentnost i sigurnost
Kategorija Bolt Pet donosi transparentnost i sigurnost za vlasnike ljubimaca i vozače. Putnici putem aplikacije, odnosno funkcije poziva i poruka mogu obavijestiti vozače o pasmini i veličini svog ljubimca, a tvrtka Bolt poduzela je korake kako bi ih educirala o tome što mogu učiniti kako bi osigurali udobnu i ugodnu vožnju. Primjerice, putnicima se preporučuje da sa sobom ponesu deku, psi ne moraju biti u transportnim kutijama, dok je za mačke i druge uobičajene kućne ljubimce obavezno korištenje transportera.

Dobro je znati o usluzi Bolt Pet

• Kućni ljubimci mogu se prevoziti isključivo u pratnji punoljetnog vlasnika ili opunomoćene punoljetne osobe koja odgovara za svu eventualnu štetu koju kućni ljubimac može prouzročiti u vozilu (npr. obaviti nuždu i sl.).
• Kako bi ljubimcu bilo što udobnije u vožnji, ponesite odgovarajuću dekicu za zaštitu sjedala te bočicu vode.
• Ne ostavljajte kućnog ljubimca bez nadzora - vlasnik je odgovoran za svog ljubimca i njegovu sigurnost tijekom vožnje.
• Psi visine do 40 cm mogu se prevoziti vozilom Bolt tako da su na povodcu i sjede vlasniku u krilu na zadnjem sjedištu ili pored vlasnika na dekici. Vlasnik je dužan ponijeti dekicu na koju pas može sjesti tijekom vožnje.
• Psi viši od 40 cm (maksimalno do 50 cm visine) mogu se prevoziti na zadnjem sjedištu vozila pod uvjetom da su vezani na kratki povodac i imaju brnjicu. Vlasnik je dužan ponijeti dekicu na koju pas može sjesti tijekom vožnje.
• “Bolt Pet“ usluga za vlasnike kućnih ljubimaca dostupna je u Zagrebu, Splitu, Zadru, Dubrovniku, Puli, Rijeci i Osijeku.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Bolt