Uz pomoć umjetne inteligencije: Inovativni pametni alati transformiraju način na koji se brinemo o koži

Inovativni pametni alati prednjače u industriji ljepote transformirajući način na koji se brinemo o koži i šminkanju te osobnoj njezi

L’Oréal

Briga o ljepoti i zdravlju postaje sve personaliziranija rutina, a industrija ljepote prolazi kroz tehnološku transformaciju. Alati i uređaji poput pametnih ogledala mijenjaju način na koji se pristupa njezi kože, a aplikacije za ljepotu kojima upravlja umjetna inteligencija nisu samo trend. Budućnosti ljepote pridonose i strojno učenje te IoT uređaji (Internet of Things).

YouTube 

Ogledala postaju sve pametnija te više nije novost simuliranje uvjeta osvjetljenja kako bi se usavršilo nanošenje šminke. U zrcalu se nalaze senzori za analizu stanja kože te se uz AI u stvarnom vremenu mogu dobiti informacije o problemima poput suhoće, bora i pigmentacije. Pametna ogledala mogu pratiti promjene na koži tijekom vremena te predložiti proizvode koji su prilagođeni određenoj koži.

Neutrogena 

Pregled kože omogućuju alati pokretani umjetnom inteligencijom, a služe se kamerom pametnog telefona kako bi se analizirala koža i predložila personalizirana rutina njege. AI će poštedjeti nagađanja pri odabiru odgovarajućeg proizvoda te omogućiti učinkovitiji tretman.

Sve je više prijavljenih inovacija u području nosive tehnologije ljepote, a uređaji su dizajnirani za nošenje na tijelu te mogu pratiti razinu hidratacije i izlaganje UV zračenju. Naime, oštećenja od sunca jedan su od vodećih uzroka preranog starenja te nosivi proizvodi, poput UV kopče koja prati UV zračenje, mogu pomoći upozorenjem prevelike izloženosti UV zrakama.

Loreal 

Upozorit će kad je vrijeme za ponovo nanijeti kremu za sunčanje ili sugerirati odlazak u hlad. Kopče su male, diskretne i lako se mogu pričvrstiti na odjeću tako da su praktični dodaci za održavanje zdrave kože.

Dostupni su i uređaji koji u stvarnom vremenu prate razinu hidratacije, što će omogućiti održavanje zdrave i blistave kože. Prateći hidrataciju, što je vrlo korisno sportašima, moguće je prilagoditi unos vode, a to će pogodovati zdravlju i izgledu kože.

Nixbiosensors 

3D pisači s nama su već cijelo desetljeće, a u novije vrijeme imaju mjesto i u industriji ljepote jer nude nove mogućnosti za prilagodbu proizvoda i održivost stvarajući personalizirane kozmetičke proizvode, od šminke do njege kože. 3D printer može kreirati savršenu nijansu podloge, sjenila ili ruža za usne, što pruža beskonačne mogućnosti personalizacije.

Minkbeauty 

Time se smanjuje i otpad jer se eliminira kupnja proizvoda s neodgovarajućim tonom kože. Održiva rješenja za pakiranje sve više zaokupljaju potrošače te industrija ljepote uz 3D ispis ekološke, biorazgradive ambalaže može ponuditi inovativna rješenja za smanjenje otpada.