Otkrivamo što nam je pripremio: José Carreras u Zagrebu će izvesti zahtjevne kompozicije i kultne arije

José Carreras, jedan od najvećih svjetskih tenora, nastupit će u ponedjeljak, 23. rujna, u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u pratnji Zagrebačke filharmonije, a sada je poznato i koje arije će slavni maestro izvesti.

promo

Na repertoaru će se naći neka od najpoznatijih djela talijanske glazbene tradicije, poput kultne kompozicije „Chitarra Romana“ (Eldo di Lazzaro), nostalgična pjesma koja nosi zvuke Rima i budi sjećanja na staru Italiju, a kojoj je Carreras udahnuo život i strast koji nadilaze okvire klasične interpretacije. Publika će također uživati u jednoj od najpoznatijih talijanskih pjesama svih vremena, evergrinu „O Sole Mio“ (Edoardo Di Capua), čija melodija nikada ne prestaje dirnuti srca slušatelja širom svijeta.

Carreras će izvesti i manje poznate, ali jednako dirljive arije kao što su „Vurria“ (Furio Rendine), pjesma koja izražava čežnju i ljubav na jedinstven napuljski način, kao i strastvenu „Passione“ (Nicola Valente), pjesmu koja nosi sa sobom snažnu dozu emocija, savršeno uklopljenu u Carrerasovu interpretaciju.

Na sceni će mu se pridružiti i dirigent David Giménez, a posebna gošća koncerta je naša poznata sopranistica Martina Zadro, „Osobito se veselim ponovnom nastupu s gospodinom Carrerasom, posebno u mom rodnom gradu Zagrebu! Ovo je naš sedmi zajednički nastup,počevši s koncertom u pulskoj Areni 2016. godine, a zajedno smo nastupali u Grazu, Ljubljani, Saudijskoj Arabiji, na Elbi i na Festivalu Castell Peralada u blizini Barcelone, njegovog rodnog grada. Kao i uvijek, to je veliko uzbuđenje nastupiti uz legendu kakva je José Carreras, i počašćena sam što me ponovno odabrao za svoju gošću. Publiku ćemo osvojiti svojim srcima!“ izjavila je Zadro.

Ulaznica je u prodaji još malo, a možete ih nabaviti na blagajni dvorane ili u sustavu Eventim.hr i Ulaznice hr.