Preopterećenje tehnologijom: 65 % ispitanika priznaje da ne može pratiti sve svoje uređaje

Istraživanje otkriva mentalni napor kojem su izloženi zaposlenici uslijed korištenja više tehnoloških uređaja.

promo

Globalni tehnološki brend HONOR proveo je novo istraživanje, i to povodom predstavljanja najtanjeg pametnog preklopnog telefona na svijetu – HONOR Magic V3. Istraživanje je otkrilo kako su profesionalci izloženi mentalnom pritisku zbog svakodnevne upotrebe više uređaja.

Istraživanje, provedeno na 8.000 uredskih zaposlenika diljem Europe, pokazalo je da prosječni uredski zaposlenik koristi čak tri uređaja tijekom radnog dana, uključujući prijenosna računala, tablete, slušalice i mobilne telefone. Iako trećina ispitanika prepoznaje ključnu ulogu tih uređaja u poboljšanju njihova života, velika količina tehnologije uzrokuje stres i anksioznost. Čak 25 % ispitanika osjeća preopterećenost zbog broja obavijesti koje primaju, pri čemu 1 od 7 ispitanika dobiva više od 30 obavijesti dnevno. Također, 65 % ispitanih priznaje da im je teško pratiti sve svoje raznovrsne gadgete.

Problem se dodatno pogoršava tijekom putovanja na posao, pri čemu 12 % ispitanih izražava zabrinutost jer redovito nošenje teške tehnološke opreme može negativno utjecati na njihovo zdravlje. Zapravo, istraživanje je pokazalo da prosječan radnik nosi torbu tešku 4 kg, što je poput nošenja friteze na vrući zrak posvuda.

promo 

Radnici traže multifunkcionalni uređaj koji obavlja sve zadatke
S povećanjem broja dana provedenih u uredu zbog povratka na radno mjesto, 1 od 5 ispitanika želi imati jedan uređaj koji bi obavljao sve potrebne funkcije, a 52 % ispitanih izjavilo je kako bi platilo dodatno za uređaj koji zamjenjuje više tehnologija, dok je 1 od 7 ispitanih izjavio da bi im sklopivi telefon olakšao život.

Ipak, odricanje od tehnologije nije rješenje, jer 1 od 4 ispitanika kaže da bi se osjećao izgubljeno bez svojih gadgeta, a gotovo 15 % ispitanih priznaje da im se život vrti oko tehnologije. Uz radnike koji žele nositi manje uređaja, pametni telefon koji služi i kao tablet i kao laptop mogao bi biti rješenje koje traže.

promo 

"Istraživanje pokazuje da su zaposlenici pri uredskim poslovima preopterećeni, i doslovno i figurativno svojom tehnologijom. Iako potpuno odustajanje od tehnologije nije opcija, inovacija jest. Zato smo razvili HONOR Magic V3, kako bismo ponudili jednostavno i sveobuhvatno rješenje za problem preopterećenja tehnologijom i olakšali mentalni teret višestrukih uređaja”, istaknuo je Tony Ran, predsjednik HONOR-a za EU.

HONOR Magic V3 neće opteretiti korisnike zahvaljujući svom izuzetno tankom i laganom telu, što će obradovati 35% onih koji žele da nose manje tehnologije. Uz vrhunsku izdržljivost i dugotrajnu bateriju, glomazna zaštitna maska nije potrebna, a punjač više nije obavezan dio radne torbe.

Ključni rezultati istraživanja:
• 35 % ispitanika želi nositi manje tehnoloških uređaja
• 1 od 5 želi jedan uređaj koji može obaviti sve potrebne funkcije
• 52 % ispitanika bi platilo više za uređaj koji zamjenjuje više uređaja
• 1 od 6 ispitanika kaže da bi im preklopni telefon olakšao život
• 65 % ispitanika priznaje da ne može pratiti sve svoje uređaje
• 25 % ispitanika osjeća preopterećenost brojem obavijesti koje primaju
• 1 od 7 prima više od 30 obavijesti dnevno
• 1 od 4 ispitanika bi se osjećao izgubljeno bez svojih gadgeta
• 15 % ispitanika priznaje da im se život vrti oko tehnologije
• Prosječni korisnik nosi tri tehnološka uređaja sa sobom
• 67 % ispitanika kaže da hibridni rad rezultira nošenjem više tehnologije na posao i s posla
• Prosječni radnik nosi torbu tešku 4,1 kg
• 12 % ispitanika zabrinuto je zbog negativnih zdravstvenih učinaka nošenja toliko tehnoloških uređaja
• 22 % ljudi kaže da si mogu priuštiti kupnju novog uređaja kada stari prestane raditi
• 10 % ispitanika otkrilo je da imaju osiguranje za sve svoje uređaje

Dostupan i u Hrvatskoj!
Najtanji preklopni telefon na svijetu HONOR Magic V3 dostupan je kod ovlaštenih HONOR prodajnih partnera u elegantnoj crnoj boji.

U promotivnom razdoblju koje traje do 30. rujna 2024. godine ili do isteka zaliha, korisnici uz kupnju HONOR Magic V3 pametnog telefona na poklon dobivaju HONOR Pad X9 tablet i 100 € popusta na uređaj.

Za više informacija posjetite HONOR službenu web stranicu na: https://www.honor.com/hr/ 

Facebook: https://www.facebook.com/honorcroatia

Instagram: https://www.instagram.com/honor.hrvatska

O HONOR-u
HONOR je globalni pružatelj pametnih uređaja. Posvećen postizanju statusa globalno prepoznatljive tehnološke marke i stvaranju novog inteligentnog svijeta za svakoga putem svojih moćnih proizvoda i usluga. S neumoljivim fokusom na istraživanje i razvoj, posvećeni su razvoju tehnologije koja osnažuje ljude diljem svijeta da idu dalje, pružajući im slobodu da postignu više. Nudi širok raspon visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prijenosnih računala i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu. Portfelj inovativnih, premium i pouzdanih proizvoda tvrtke HONOR omogućuje ljudima da postanu bolja verzija sebe.