Alis Marić, Srđan Šimac, dr. Ante Škaro i Milena Pleško govorili su o balansu ljubavi i posla

Jesensku sezonu evenata, Women's Executive Business Club, otvorio je svojim trećim eventom na temu 'LJUBAV i/ili POSAO: S kim gradim partnerstvo i koje su posljedice mojih izbora?".

Robert Gašpert

Na paneli su sudjelovali ugledni gosti kao i vrhunski stručnjaci u svom području: dr.med. Ante Škaro, Srđan Šimac, Alis Marić te Milena Pleško.

Alis Marić, poznata autorica popularnog bloga o knjigama 'Čitaj knjigu' te udomiteljica knjiga govorila je o svom privatnom životu i kako je započela danas regionalni brend koji je na tržištu već 12 godina. „Moj život je od 50-te i do 50-te. Do 50-te sam živjela i radila posao koji ne volim i to se prelijevalo na moj privatni život i osobni život. Nisam bila sretna osoba“, rekla je.

„Treba vremena, strpljenja, upornosti i discipline. Sva iskustva koja sam do tada stekla u 22 godine rada došlo je na naplatu te sam konačno imala osjećaj da sve u životu ima smisla.

Robert Gašpert 

Počela sam preuzimati odgovornost nad svojim životom. Moj brak se počeo mijenjati, odnos prema djeci i samoj sebi. Ljubav i posao je apsolutno povezano i ne može se odvojiti. Shvatila sam što znači raditi ono što čovjek voli“, ispričala je Alis.

Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH i predsjednik Hrvatske udruge za medijaciju (HUM) govorio je o iskustvu u medijaciji: „Možda se pitate što ovdje radi pravnik, sudac, ali pravo nam danas određuje život. Najčešće ne razumijete pravo, međutim ne razumijemo niti jedni druge.

Robert Gašpert 

Volim reći da kao sudac pomognem nekima, a kao medijator svima“. Istaknuo je vezano na temu posla, ljubavi i svog zadovoljstva: „Kada dobijemo radno mjesto mislimo da smo tu, da svi moraju misliti o nama, da trebamo dobiti plaću što bilo da bilo. No onaj koji osigurava tu plaću je poduzetnik. Moja je preporuka – ako radite za nečiju firmu odnosite se prema njoj kao da je vaša. I onda se sve mijenja: vaš odnos prema firmi, radu, poslodavcu, prema vama i cijeloj sredini“.

Milena Pleško, osnivačica agencije Aglaia, prve certificirane i elitne Matchmaking agencije u Sloveniji i Hrvatskoj, koja spaja samce na potpuno osoban i diskretan način govorila je o trenutnim izazovima žena s kojima se suočavaju pri traženju partnera: „Žena je danas u teškoj situaciji. Cijeli dan igra različite uloge – ulogu majke, sestre, supruge, prijateljice, susjede, a i poslovne žene.

Robert Gašpert 

Onda zaboravi na sebe i ne zna ni tko je, što želi, nema vremena za sebe i gubi se kada igra sve ove uloge. Kada navečer legnu pod dekicu, one ne znaju što im treba i upravo tu počinjemo raditi. Dakle, najviše radimo prije nego što uopće upoznamo žene s potencijalnim partnerima jer moramo pronaći ono što njima treba i odgovara njihovom lifestyle i obratno“.

Dr.med. Ante Škaro, osnivač i voditelj privatne poliklinike Leptir, savršeno je završio temu: „Nitko od nas ne može funkcionirati sam. Tako smo stvoreni - i za napraviti dijete. Da dođemo do djece potrebno je dvoje, a ako se radi o umjetnoj oplodnji možda 30 do 40 ljudi. Jedna osoba ne može prave odluke donijeti sama. Da bi bio poduzetnik u bilo čemu, moraš imati podršku dragih ljudi.

Robert Gašpert 

U svakom poslu možemo vidjeti tko daje sebe. Novci su transfer. Naučilo me nešto u životu, a to je da se moramo postaviti u svemu. I u privatnim i poslovnim odnosima ljubav je cilj, to je vizija, a mozak je alat. Ako se dogodi obratno, jednostavno nikad nećemo doći do pravog cilja i nećemo biti zadovoljni“, zaključio je.

Danijela Lončarić, osnivačica Women's Executive Business Cluba, izjavila je: „Želimo potaknuti naše članice na razmišljanje izvan stereotipa da moramo birati između različitih aspekata života. Promjenom jednog uvjerenja možemo promijeniti cijelu sliku života, posla i partnerstva. Želimo pružiti podršku ženama koje su prošle kroz izazove poput razvoda ili burnouta i pomoći im da pronađu novi smjer i povezivanje koje odgovara njihovom životu."

Robert Gašpert 

Za kraj večeri, gostovali su Irena Linasi, osnivačica Linari Resorta na Šri Lanci te Amy Vinković, sa svojom agencijom, Tag Along Travels. Na kraju su goste zabavljali Kiki Rahimovski i Lea Mijatović.

Women's Executive Business Club inicijativa je osmišljena kako bi povezivala, podržavala i osnaživala žene na izvršnim pozicijama u Hrvatskoj. Iza inicijative stoje Danijela Lončarić i Vandri Montabelo, a sljedeće druženje održava se u 13. 11. 2024. Slobodni ste pridružiti nam se, a sve detalje potražite na našoj web stranici.