Muzejima Iluzija u svijetu upravlja Metamorfoza tim iz Zagreba: Upravo su u Manchesteru otvorili drugi najveći

Nakon SAD-a i najvećeg korporativnog muzeja u Europi u Kopenhagenu, hrvatski tim otvorio je Muzej Iluzija u Manchesteru. Prvi je to Muzej Iluzija u Velikoj Britaniji

promo

Najveći i najbrže rastući lanac privatnih muzeja, Muzej Iluzija, i dalje nezaustavljivo raste. U petak je u Manchesteru na popularnom i uvijek rado posjećenom Market Streetu otvoren drugi najveći europski muzej nakon Kopenhagena.

promo 

Ovaj originalno hrvatski koncept začet je na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, a koncept po kojem je globalno prepoznat jest tzv. edutainment, spoj edukacije i zabave za sve generacije. Osim što će se dobro zabaviti i ponešto naučiti, posjetitelji će u novo otvorenom Muzeju Iluzija, koji se proteže na preko 850 četvornih metara, imati prilike vidjeti, između ostalog, posebno kreiranu instalaciju koja slavi kulturu i nasljeđe Manchestera kao što je Obrnuta soba - interaktivna iluzija inspirirana lokalnim tramvajima.

promo 

Svi posjetitelji Muzeja Iluzija u Manchesteru imat će tako prilike vidjeti preko 65 uzbudljivih eksponata koji na jedan poseban, i već svima prepoznatljiv način imaju mogućnost pobuditi maštu i aktivirati osjetila. Također, moći će se prošetati i kroz uvijek atraktivne muzejske prostorije te razgledati i neke od najfotogeničnijih i najpopularnijih iluzija kao što su Walk-in Kaleidoscope, Vortex tunel, Infinity soba, kao i potpuno novi postav.

promo 

"I s ovim otvorenjem u Manchesteru ponovno smo potvrdili da je koncept na kojem gradimo Muzej Iluzija sjajno globalno prihvaćen. Tu primarno mislim na edutainment. Drago nam je da je upravo Manchester odabran za prvu lokaciju Muzeja Iluzija u Velikoj Britaniji, budući da je poznat po svojoj bogatoj povijesti i kulturnoj sceni, ali i kao središte kreativnosti i inovacija.

promo 

Nastavljamo sa širenjem naše mreže muzeja, s posebnim fokusom na korporativne Muzeje Iluzija poput nedavno otvorenog u Kopenhagenu, a prema čijem modelu posluje i upravo otvoreni u Manchesteru. " izjavio je povodom otvorenja Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija.

promo 

Ovom prilikom Širola ističe i kako su posljednjih godina doživjeli pravu metamorfozu. Naime, osim što su narasli i izgradili velik tim, u zagrebačkom Metamorfozinom uredu je više od 100 zaposlenih, dok ih je u cijeloj grupi, uključujući muzeje pod korporativnim upravljanjem u SAD-u, više od 300. Također, mogu se pohvaliti kako su ove godine u SAD-u izgradili muzeje u Clevelandu, St. Louisu i Seattleu. U Europi su pak u travnju otvorili muzej u Kopenhagenu, a sada je otvoren u Manchesteru. To je pet muzeja u zadnjih šest mjeseci kojima direktno upravljaju, a na to treba nadodati i sve franšizne muzeje koji se paralelno otvaraju i kojima pružaju punu podršku.

promo 

Muzej Iluzija može se pohvaliti činjenicom kako je riječ o najvećem lancu privatnih muzeja na svijetu u 25 država svijeta i 15 milijuna posjetitelja, a čije iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj od strane razvojno-istraživačkog tima u Oroslavju.

promo 

Ovaj globalno uspješni i brzorastući projekt na ovim brojkama ne planira stati. S obzirom na aktualni pohod i na SAD, tim Metamorfoze ondje, točnije u Phoenixu otvara i ekstenziju svom zagrebačkom uredu radi lakšeg upravljanja muzejima.