Zašto ne smijete propustiti HeadOnEast festival u srcu Slavonije?

Otkrijte Kako se slavonska kultura susreće s modernim hedonizmom na jednom od najatraktivnijih festivala ove jeseni

promo

Šest godina proslavljanja hedonizma i slavonske baštine

Ove godine, HeadOnEast slavi svoju šestu godišnjicu, nastavljajući tradiciju koja je započela 2019. godine u povijesnoj Tvrđi, kao dio Dana hrvatskog turizma u suradnji Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjske županije.

Festival se vraća u srcu barokne osječke jezgre, mjesta gdje povijest diše na svakom koraku. Posjetitelji će imati priliku hodati ulicama najveće očuvane barokne cjeline u Hrvatskoj i uživati u raznolikom programu koji spaja najbolje od slavonske kulture, glazbe i gastronomije.

promo 

Zamislite to: večer u predivnom Osijeku, gdje se mirisi domaće kuhinje šire gradskim ulicama, a odjekuju zvuci glazbe koji vas pozivaju na ples. Ovaj vikend, sve oči su uprte u slavonsku metropolu jer se održava HeadOnEast, festival koji svake godine magično privlači posjetitelje iz svih krajeva. Ali, ovo nije samo još jedan festival – to je proslava Slavonije, njezine kulture, okusa i naslijeđa, gdje svatko može pronaći svoje mjesto i osjećati se kao doma.

HeadOnEast nije samo još jedna manifestacija – to je istinsko slavlje svega što Slavonija i Baranja nude. Od 4. do 6. listopada, Osijek će oživjeti kroz tri dana ispunjena užitkom, zabavom i zajedništvom, s brojnim aktivnostima koje će zadovoljiti sve generacije i ukuse.

promo 

Što vas čeka? Program koji ne smijete propustiti!

Ovaj festival nudi za svakoga ponešto! Bilo da ste ljubitelj vina, craft piva ili jednostavno volite uživati u umjetnosti i kulturi, program HeadOnEast-a neće vas razočarati. Sadržaji poput Vino.grada i Beercuza omogućit će vam da kušate najbolje što Slavonija nudi, dok Kuća svjetla i razne svjetlosne instalacije pretvaraju osječke ulice u bajkovitu scenu. Zamišljate li opušteno uživanje uz urbanu umjetnost, čekaju vas In da Sofa i Art livada, dok će Zone vinila zadovoljiti ljubitelje retro zvuka.

promo 

Tijekom festivala, Osijek će također biti domaćin Osječkog glazboplova, programa koji nudi glazbenu raznolikost i oduševljava publiku. Izvođači poput Psihomodo Popa, Vojka V., Cubisma, Letu štuke i mnogih drugih osigurat će nezaboravne glazbene trenutke, dok se grad pretvara u pulsirajući plesni podij pod otvorenim nebom.

Ako ste ljubitelj umjetnosti, StreetArt i Essekiraonica nude kreativne radionice, dok Pecs Zona i druge izložbe slave urbanu kulturu. Djeca i obitelji također će uživati u stvaralačkim radionicama i zabavi za sve uzraste – festival je idealan za cijelu obitelj!

promo 

Gastronomski raj i mnogo više

Naravno, ne zaboravimo i slavonske delicije. Ako volite istraživati kulinarske tajne, radionice kuhanja pružit će vam priliku da naučite kako se pripremaju ta autentična jela, čuvana generacijama.

Za ljubitelje vina i piva, Vino.grad i Beercuz donose najbolje slavonske vinare i pivare, dok će vas lounge zone poput In da Sofe opustiti i ponuditi trenutke uživanja s prijateljima. 

promo 

Završetak s posebnim naglaskom na zdravlje i rekreaciju

Zadnji dan festivala, 6. listopada, posvećen je zdravlju i sportu. Festival će završiti uz Febire – festival biciklističke rekreacije, savršen za sve one koji žele spojiti užitak s aktivnim odmorom. Vožnja biciklom kroz prekrasne slavonske krajolike pružit će vam jedinstveno iskustvo prirode, sporta i opuštanja.

promo 

Zašto ne biste bili dio ove priče?

HeadOnEast je postao svojevrsni "showroom" manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine, čineći ga nezaobilaznim za sve ljubitelje kulture, gastronomije, glazbe i umjetnosti. Ovaj festival nije samo događaj – to je prilika da postanete dio slavonske priče, da osjetite duh zajedništva i doživite trenutke koji će vam ostati u sjećanju.

promo 

Ako ste ikad poželjeli vidjeti najbolje od Slavonije i Baranje u jednom vikendu, HeadOnEast vam pruža tu priliku. Osigurajte svoje mjesto i pridružite nam se u vikendu za pamćenje – festivalu koji spaja ljude, tradiciju i suvremeni način života u jedno nezaboravno iskustvo!

promo 

Saznajte sve detalje o festivalu i pripremite se za vikend pun doživljaja, kliknite ovdje za potpuni program i dodatne informacije o festivalu.