Sljedeća velika stvar: Najpoželjniji pametni prsten na svijetu sada je još bolji

Oura Ring 4 bit će dostupan u šest boja: brušeno srebrna, zlatna, ružičasto zlato, srebrna, Stealth i crna

Business Wire

Pametni prstenovi sljedeća su velika stvar koja tek dolazi, iako su prisutni već nekoliko godina, a najpoznatiji proizvođač Oura predstavio je novi model Ring 4 te će biti dostupan u proširenom rasponu od 12 veličina (4-15).

Uz pet zanimljivih boja nova crna ima sjajni premaz od volframa, što će poboljšati trajnost i dublji crni izgled. U odnosu na prethodnu generaciju novi prsten zadržava isti dizajn, ali bit će izrađen u potpunosti od titana - prethodni prsten je imao unutrašnjost od epoksida. Prstenovi neće imati ravni rub, bit će svi potpuno okrugli, a senzori više nemaju izbočine te su uvučeni, ravniji i samim time je prsten udobniji za nošenje.

Business Wire 

Uz veći broj veličina i povećanu točnost novi pametni prsten krase tanji senzori, a aplikacija na pametnom telefonu (Android i iOS), bez koje prsten nema nikakvu funkcionalnost, redizajnirana je kako bi se bolje organizirao niz novih značajki uz jednostavnije praćenje zdravstvene i drugih metrika te brz pregled dnevnih i noćnih zapisa koje prsten isporučuje prema telefonu.

Nova tehnologija prstena Smart Sensing koristi algoritam, koji radi zajedno sa senzorima istraživačke razine kako bi odgovorio na jedinstvenu fiziologiju prstiju svakog korisnika. Senzori udvostručuju broj dostupnih putova signala s 8 na 18, u usporedbi s Oura Ring Gen3.

Business Wire 

Automatski se prilagođavaju kako bi pronašli najbolji put slanja signala osiguravajući kontinuirane, točne podatke u svakoj situaciji, a sve to uz optimizaciju potrošnje kako bi baterija potrajala do osam dana.

Novi prsten omogućuje poboljšanje od 120% u kvaliteti signala za detekciju kisika u krvi (SpO2) u odnosu na prethodnika, što znači povećanje točnosti od 30% u prosječnom noćnom mjerenju SpO2. Zahvaljujući većoj vjernosti signala 15% je točniji indeks poremećaja disanja (BDI). Postoji 7% manje odstupanja u dnevnom broju otkucaju srca te 31% manje odstupanja u noćnom broju otkucaju srca.

Business Wire 

Na vrhu kartice Danas članovi mogu lako vidjeti svoje najnovije rezultate za trenutno stanje organizma, spavanje, aktivnost, dan menstrualnog ciklusa, dnevnu brzinu otkucaja srca i stres. Kartica Moje zdravlje ističe dugoročne, sporije mjerne podatke kao što su kardiovaskularna dob, kardio kapacitet, otpornost na stres i Trendovi spavanja.

Business Wire 

Tijekom proteklih 18 mjeseci ŌURA se proširio na nove kategorije uključujući stres & elastičnost, žensko zdravlje i zdravlje srca, a nedavno je najavio planove za prelazak na metaboličko zdravlje. Oura Ring 4 u prodaju kreće od 15. listopada 2024., a prednarudžbe su već otvorene, po cijeni od 349 američkih dolara.