Kako ostati fit: Do bolje forme uz mobilnu aplikaciju i savjete Pamele Reif

U Barceloni je Pamela Reif, svjetski poznata influencerica i fitnes trenerica, otkrila kakvu ulogu tehnologija igra u modernom fitnesu

KRUNOSLAV ĆOSIĆ

Bavljenje sportom ne promiče samo fizičku spremnost nego i zdrav način života. Stoga je u svoju svakodnevnu rutinu potrebno uključiti svjesnost i mentalno blagostanje, a motivaciju za pomicanje granica u svojim fitness ciljevima omogućuje i nova mobilna aplikacija Huawei Health+, uparena s pametnim satom.

Huawei je nedavno predstavio novu seriju Watch GT 5 s naglaskom na bavljenje sportom, praćenjem zdravlja, stresa i spavanja, što omogućuju napredni senzori i optimizirano trošenje baterije koja može s jednim punjenjem izdržati do 14 dana.

KRUNOSLAV ĆOSIĆ 

Sve što tijekom 24 sata prikupe senzori u pametnom satu analizira aplikacija Huawei Health na pametnom telefonu, a velika novost je Health+ uz koji ćete postići više ciljeve, zahvaljujući trenerima i sportašima poput Sir Mo Faraha, ali i poznate njemačke influencerice Pamele Reif koja je izgradila nevjerojatno fitness carstvo.

Pamela je fitnes influencer s naglaskom na održavanju ravnoteže u fitnesu i svakodnevnom životu, što može biti izazovno. Za ostati aktivan i produktivan pomažu savjeti dostupni kroz Huawei Health+, a pomoći će svima kojima je izazov treniranje kod kuće. Za 7,99 eura mjesečno aplikacija nudi dodatne značajke za praćenje i ostanak fit kao i specijalnu opuštajuću glazbu. Prva tri mjeseca korištenja aplikacije su besplatna.

KRUNOSLAV ĆOSIĆ 

Dobit ćete privatnog trenera koji će vas savjetovati kako meditirati, imat ćete 9 umjesto 5 osnovnih vježbi disanja, savjete kako ostati fit, a dostupna su i druga poznata imena, uz njemačku fitnes trenericu Pamelu i britanskog atletičara Moa.

Fitnes trenericu na Instagramu prati 9 milijuna ljudi, a tijekom događaja Huawei Innovation Launch u Barceloni s Pamelom smo razgovarali o pametnim satovima. Popularna Njemica kaže da su pametni satovi poput pametnih telefona i sigurno će se svima svidjeti ukoliko ih imaju i koriste ga.

Vrlo brzo će se ljudi vezati za svoj pametni sat kao i za pametni telefon jer nude toliko pozitivnih stvari koje mogu dati svojem vlasniku. Pamela nakon vježbanja prati koliko je koraka napravila i koliko je kalorija potrošila, bitni su joj podaci o broju otkucaja srca tijekom i nakon treninga kako se ne bi preforsirala. Na pametnom satu Watch GT 5 može birati između velikog broja vježbi i treninga u zatvorenom ili na otvorenom prostoru. Možemo li živjeti bez pametnog sata, gadgeta koji je s nama gotovo cijelo desetljeće?

KRUNOSLAV ĆOSIĆ 

„Bez sumnje, mogli bismo živjeti bez pametnih satova kao i bez pametnih telefona, jer svi bismo mogli živjeti bez nečega ako bismo morali, ali možda ne želimo živjeti bez pametnih satova jer ne možemo živjeti bez pametnih telefona“, kaže Pamela koja svoj pametni sat Huawei baš i ne koristi za telefonske pozive, iako na satu uvijek može vidjeti tko ju zove, ali za razgovor uvijek koristi svoj pametni telefon.

Zanimalo nas je i spava li sa satom na ruci, a odgovor je kako nekad spava, ali ne uvijek iako joj dobro dođu korisne informacije koje sat prati tijekom spavanja. Na kraju intervjua Pamela nam je otkrila svoj osobni rekord – napravila je 32.000 koraka, što više nije spremna ponoviti.