Svi obožavaju novi koktel Hemingway's Word! Poseban liker vratio se na tron

Kreator ovog koktela, čiji su sastojci čiji su sastojci Maraschino, Mescal, kozje mlijeko i žuti chartreuse, splitski je barmen Mate Matić koji je pobijedio na natjecanju barmena na Maraschino Cocktail Challenge-u i tako dobio priliku otputovati na prestižni Berlin Bar Convent kao dio Maraschino tima

promo

Prvi u nizu Maraschino Cocktail Challenge, koji je okupio mnoga lica hrvatske mixology scene iz cijele Hrvatske, održan je u prepunom zagrebačkom mixology baru Peaches and Cream. Ovaj Challenge svojevrsna je uvertira u Maraskin internacionalni début – prestižnu Berlin Bar Conventu – na kojem je Marska uskoro po prvi puta sudjelovati. 

promo 
promo 

Maraschino Cocktail Challenge organiziran je u dva dijela. Prvi dio bio je zamišljen kao svojevrsni Maraschino Masterclass na kojem se pričalo o bogatoj povijesti i načinu proizvodnje visokokvalitetnog likera Maraschino te o njegovoj budućnosti, načinu na koji se danas u njemu uživa, ali i značaju za zadarski kraj. Liker koji se nekada pio na europskim dvorovima, danas se, uz Maraskinu dobro isplaniranu strategiju, promociju i distribuciju, ponovno vraća na stare staze slave. Novu globalnu popularnost potvrđuje i širenje brenda u Ujedinjene Arapske Emirate te njegova sve veća popularnost na tamošnjoj barskoj i klupskoj sceni. O tome je na Masterclassu pričao Slaven Macura, čovjek koji je Maraschino predstavio Dubaiju. Mixologist i barmen s više od dvadeset godina iskustva na primjeri koktelskih klasika pokazao kako je, ustvari, jednostavno uklopiti Maraschino u koktele koji su temelj svake koktel ponude, kao što su Broadway ili Daiquiri.

promo 
promo 

U drugom dijeli Maraschino Challengea 12 barmenica i barmena iz najpoznatijih hrvatskih mixology barova natjecali su se u pripremanju koktela na bazi Maraschina. Pobjednik natjecanja, barmen Mate Matić iz splitskog bara Sistema, dobio je jedinstvenu priliku otputovati na prestižni Berlin Bar Convent kao dio Maraschino tima, gdje će imati priliku predstaviti svoj koktel i bogatu povijest Maraschina svjetskoj publici. Mate je za ovu priliku osmislio koktel Hemingway's Word čiji su sastojci Maraschino, Mescal, kozje mlijeko i žuti chartreuse.

promo  pobjednički koktel Hamingway's word

“Nema boljeg osjećaja nego kad napraviš nešto svoje i to se ljudima svidi. Maraschino je za mene posebno piće, naš je, autohton i doista se svi moramo potruditi vratiti mu stari sjaj. Putovanje u Berlin s Maraschino timom me veseli, jedva čekam i mislim da ćemo rasturiti. Potrudit ćemo se najbolje predstaviti hrvatsku koktel scenu i naravno naš Maraschino“, rekao je pobjednik.

promo  Mate Matić i Nina Christina Stanić

Posljednje dvije godine Maraska vođena Stanić grupom ulaže velike napore u pozicioniranje Maraschina na svjetsku barsku scenu, pa tako organiziraju Masterclassove u Hrvatskoj i inozemstvu, a i lista koktela s Maraschinom sve je inspirativnija. Odlazak na Berlin Bar Convent zasigurno je kruna napornog rada.

*Sadržaj nastao u suradnji s Maraskom.