Itameshi je japansko-talijanska fuzija koja je nastala još 1920-ih u Japanu, ali najveću popularnost je stekla od 1990ih do danas. Ime dolazi od japanskih riječi za Italiju i obrok — ITARIA i MESHI.
Panazijski restoran Chopstix, koji se nalazi u Središću, rezultat je dugogodišnje kuharske karijere Vinka Marinkovića Vice, bolskog chefa koji je radeći po svijetu upoznao razne kuhinje. Stečeno znanje i iskustvo prenio je u svoje restorane. Moderni ambijent, ugodna atmosfera, vrhunske namirnice, azijski chefovi te godine iskustva u ugostiteljstvu i gastronomiji čine Chopstix jedinstvenim pan azijskim wine & dine restoranom.
Suvremeno uređeni interijer okupan dnevnim svjetlom u novoizgrađenim Meandar zgradama omiljena je panazijska gastronomska destinacija stanovnika Novog Zagreba, ali i šire. Najsvježije visokokvalitetne namirnice, vrhunska plavorepa tuna, precizne tehnike te fuzija domaćih i egzotičnih azijskih sastojaka glavni su temelji njihove kuhinje.
U širokoj ponudi panazijskih jela koja nudi Chopstix nalazi se velika selekcija sushija koji se radi a la minute po narudžbi gosta, razne rolice i salate, ramen, bao buns, ručno rađene gyoze, teppanyaki, poke bowls, razni azijski rezanci, curry-ji te maštoviti deserti.
Od ovog tjedna, njihov menu je bogatiji za desetak novih Itameshi jela, kao što su wafu pasta, kimchi carbonara, Napolitan pasta, miso pasta s piletinom, shrimp balls, spicy crunchy tuna, losos s japanskom krumpir salatom te matcha tiramisu.
Chopstix je odlična opcija za poslovni ručak ili intimnu proslavu, a petkom njihovim gostima pjevaju i sviraju talentirani glazbenici. Idealna je to prilika za opuštanje s dragim ljudima, uz čašu vina/koktel i finu azijsku hranu.