Nova kupaonska kolekcija koja se prilagođava svakom stilu

U svakom domu kupaonice su prostor za relaksaciju i omiljene rituale njege pa zbog toga prilikom odabira svih elementa tražimo i privlačan dizajn i maksimalnu funkcionalost

PR

Pri uređenju doma tražimo kvalitetne elemente i detalje kojima ćemo oplemeniti svaku prostoriju, a ujedno želimo da odražavaju naš životni stil te da su istodobno funkcionalni i praktični.

Zahvaljujući modularnom dizajnu, najkvalitetnijim materijalima i pametnim rješenjima, nova kupaonska kolekcija Meda švicarskog brenda Laufen pruža mnogo mogućnosti u planiranju i dizajniranju kupaonica.

Kolekcija Meda uključuje umivaonike, zahodske školjke, bidee, kupaonski namještaj, kade i slavine čiji je dizajn Laufen povjerio švicarskom dizajneru Peteru Wirtzu i njegovoj globalno poznatoj dizajnerskoj tvrtki Vetica. Nakon uspješne suradnje na kolekciji Laufen Pro, koja je postala sinonim za jednostavan, dobro osmišljen i bezvremenski dizajn, Peter Wirtz se ponovno poigrao idejom kupaonske kolekcije. Kako bi ostvario svoju viziju, Wirtz se fokusirao na tradicionalne vrijednosti švicarskog dizajna - jasnoću, funkcionalnost i posvećenost detaljima, te je u potpunosti iskoristio nove proizvodne tehnologije i mogućnosti dizajna. Rezultat je kolekcija Meda koja se uklapa u svako okruženje i svaki stil. Jednako dobro funkcionira kao cjelovita kupaonica, ali i u kombinaciji s elementima iz drugih kolekcija.

PR 

Vrhunski detalji, pametna rješenja i Silent Flush

Jedan od elemenata koji se ističu u kolekciji Meda su prepoznatljivi premium detalji, poput ruba na umivaoniku koji štiti od prelijevanja vode te asimetričnog dizajna umivaonika za izazovne prostore.

Uz umivaonike koji su dostupni u različitim veličinama, materijalima i bojama, jedan od elemenata koji se izdvaja u kolekciji Mede su zahodske školjke koje dolaze u svim varijantama, što je važno u planiranju i uređenju kupaonica različitih veličina i rasporeda - od zidnih i podnih u kompaktnim i standardnim veličinama. Zahodske školjke iz kolekcije Meda prve su koje dolaze s novom tehnologijom Laufen Silent Flush, inovativnom vrtložnim sustavom ispiranja koji zadovoljava i najviše standarde zaštite od buke.
Umijeće u kreiranju najsuvremenijeg dizajna kupaonica brenda Laufen odražava se i u kadama. U kolekciji Meda izdvajaju se samostojeće kade u efektnom dvobojnom dizajnu, kade s naslonom na zid i integriranim rubom za slavinu koji se može koristiti kao polica te dvije kutne kade.

PR 

Čak i slavine odražavaju karakterističan dizajnerski jezik kolekcije Meda. Kolekcija uključuje slavine za umivaonike, kade, tuševe i bidee, a riječ je o kombiniranim tankim, cilindričnim tijelima sa širokim izljevom.

Jedno od pametnih rješenja je i odvojena polica za odlaganje nadgradne miješalice za tuš i kadu koja nudi pregršt prostora za držanje šampona i gelova za tuširanje nadohvat ruke. Tako nema potrebe za postavljanjem dodatne police u kabini tuša, što stvara vizualno privlačniji dojam.

PR 

Sve na svome mjestu

Peter Wirz i brend Laufen razvili su i cijeli niz komplementarnog kupaonskog namještaja kako bi prostor uvijek bio uredan i organiziran, istodobno pružajući savršenu pozornicu za dizajn linije Meda. Kupaonski namještaj ima jasan, linearan dizajn s tankim bočnim stijenkama koje prate geometriju umivaonika, a na prednjoj je strani razbijen zakrivljenim prijelazom na integrirane trake za ručke, što stvara zanimljivu igru svjetla i sjene. Robusne aluminijske ručke omogućuju dobro držanje i bojom su usklađene s namještajem, a ladice s mekim zatvaranjem i punim izvlačenjem pružaju dovoljno prostora za pohranu, što omogućuje održavanje kupaonice urednom. Organizacijski sustav u ladicama pruža dodatnu preglednost prilikom skladištenja kozmetike i ostalih kupaonskih potrepština, a dodatni prostor za ručnike i kupaonski pribor daju visoki ormarići.

PR 

Paleta boja s čak 43 nijanse laka uključujući tri specijalne metalik boje, kao i završnu obradu divljeg hrasta, omogućuje personalizirani dizajn kupaonice, što kupaonski namještaj Laufen čini kompatibilnim s mnogim dekorativnim stilovima. Kupaonski namještaj izrađen je u Europi od materijala na bazi drva iz certificiranih održivih izvora europskog podrijetla, što u potpunosti odražava politiku održivosti i kvalitete brenda Laufen.

PR 

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Laufen