Stručnjak za fitness otkrio kako smršavjeti do Nove godine: Ovih 5 namirnica imaju 'skoro nula kalorija'

Osobni trener je otkrio kojih 5 namirnica će vam pomoći da se dovedete u formu do početka nove godine.

Shutterstock

Svi početak godine čekaju kao idealno razdoblje za odlazak na dijetu, no što ako biste do tad već skinuli višak kilograma i u novu godinu ušli vitkiji?

Mnogi bi do početka nove godine voljeli pokazati vitkiju liniju i skinuti uporne viškove kilograma, ali često ostanemo zatrpani raznim informacijama kako to učiniti i ponkead je teško među brojnim popularnm dijetama pronaći onu pravu.

Osobni trener Thomas Whitehead odlučio nam je skratiti muke pa je u jednom od svojih najpopularnijih videa na Instagramu otkrio '5 namirnica koje imaju skoro nula kalorija'.

1. Kava

Prva stvar na njegovoj listi nije hrana nego piće no Thomas ističe da će vam kofein pomoći u skidanju kilograma.

Shutterstock 

'Mnogi ljudi ne znaju za ovo, ali kafein je sastojak broj 1 u većini suplemenata za topljenje masti jer pomaže u suzbijanju apetita', kaže on.

2. Bijela riba

Bijela je riba veliki saveznik u mršavljenju jer ima puno proteina za malo kalorija.

Shutterstock 

'Bijela riba jedan je od najboljih izvora nemasnih proteina jer na 100 grama ima samo 85 kalorija i 20,2 grama proteina', objasnio je Thomas.

3. Zeleno lisnato povrće

Na trećem mjestu na listi našlo se 'bilo koje zeleno lisnato povrće'.

Shutterstock 

'Ako želite trik s kojim će vam gubljenje masti biti lakše, doslovno nagomilajte što više zelenog lisnatog povrća na svom tanjuru', kaže trener.

4. Jaja

Nije slučajnost što se jaja nalaze na jelovniku gotovo svake dijete. Thomas ističe da je bjelanjak 'čisti protein'.

Shutterstock 

'Ne kažem da ne trebate jesti cijela jaja, ali ako ih dopunite dodatnim bjelanjcima, to mijenja cijelu sliku prehrane', tvrdi on. Dodao je da 100 grama bjelanjka sadrži samo 48 kalorija i skoro 11 grama proteina.

5. Bobičasto voće

Njegov zadnji prijedlog su svježe bobice koje će vam pomoći da se riješite želje za slatkim.

Shutterstock 

Kako trener objašnjava, one sadrže prirodne šećere i vrlo malo kalorija pa su odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma.