IZGLEDA ZASTRAŠUJUĆE, ALI JE NOSIV: Ovaj beauty proizvod je najnoviji hit TikToka, žene se grabe za njim

Jeste li spremni istražiti čari rumenila koje dosad zasigurno niste isprobali? Ljubičasta boja zauzela je na prvo mjesto na listi najpoželjnijih nijansi ove godine, a njezina popularnost neće tako brzo nestati.

Profimedia

Neupitno je da je beauty industrija jedna od najmoćnijih na svijetu, no bez društvenih mreža ne bi imala frapantne brojke o kojima se priča iz godine u godinu.

Od 2014. godine, kada kreće uspon tzv. beauty gurua, industrija je na globalnoj razini premašila brojku od oko 300 milijardi američkih dolara, a danas je na 511 milijardi godišnje. I prognoza za dalje je izvrsna - do kraja 2025. godine očekuje se profit veći od 700 milijardi američkih dolara.

Profimedia/Shutterstock  MADE BY MITCHELL Liquid Blusher, FENTY BEAUTY Cream Blush

Bez obzira na to smatrate li kozmetiku neophodnom ili trivijalnom, baš kao i one koji je preporučuju, čini se da je prosječan kupac zainteresiraniji čuti iskustvo ‘prave’ osobe nego vidjeti još jednu ulickanu TV reklamu. No pojavom TikToka javlja se fenomen viralnih proizvoda u maniri u kojoj to dosad nije viđeno - novi, ali i stari proizvodi rasprodaju se diljem svijeta u trenutku kada neka videopreporuka prijeđe brojku od milijun pregleda.

No jedan od neobičnijih trendova s TikToka svakako je ljubičasto rumenilo. Riječ je o dominantno kremastim rumenilima s plavim podtonom, koji pri nanošenju izgledaju iznimno prirodno i laskavo. Takva rumenila nisu očekivan izbor, ali dio su ponude profesionalnih make up brendova već godinama zato što omogućuju miksanje boja za stvaranje idealnog tona prirodnog rumenjenja.

Profimedia/Shutterstock  NUDESTIX stick za lice, SHISEIDO rumenilo

Odgovor se skriva u teoriji boja jer hladno ljubičasto rumenilo laganim prilagođavanjem podtona fantastično stoji svima zato što, uz ton kože, ultimativno poprima toplu ružičastu nijansu. Isto rumenilo mogu nositi i oni svjetlije puti kojima će najbolje stajati pastelna ljubičasta ili boja lavande, srednje tamna put zablistat će uz pravu ljubičastu i nijanse koje naginju bobičastom voću, dok će tamnoljubičasta i boja šljive izvrsno izgledati na tamnoj i vrlo tamnoj puti.

Iako izgleda zastrašujuće, takvo rumenilo vrlo je lako nosivo, a najbolje se aplicira kistom koji nanosi malo boje, ali lijepo je difuzira po licu. Početnicima će biti jednostavnije rukovati kremastim teksturama koje se mogu stopiti s kožom samo tapkanjem prstima. Ljubičasto rumenilo fantastično je za vizualno razigranu make up rutinu - uz maksimalno prirodan efekt.