KAKO ZABLISTATI NA ROMANTIČNOM SPOJU? Možda ga prezirete, no Valentinovo je jako važan dan u beauty industriji

Neodoljivi Dan zaljubljenih dobar je povod za isprobavanje novog ruža ili rumenila, posebice ako imate dogovor za uzbudljivi spoj.

Profimedia

Kažu kako bi Dan zaljubljenih zapravo trebao biti svaki dan, ali u užurbanoj svakodnevici upravo je Valentinovo dan kada se mnogi parovi odluče posvetiti jedno drugome.

Ono je prilika i za prve spojeve i za nova poznanstva koja možda završe ljubavlju, no jednako je opravdano i ignorirati ga i proslaviti ljubav neki drugi dan u tjednu. I dok ga neki obožavaju, a drugi preziru, Valentinovo je neupitno postalo blagdan kada je o beauty svijetu riječ.

Ususret njemu brendovi već godinama izdaju limitirane kolekcije proizvoda inspirirane bojama ljubavi u nadi da ćete upravo njih kupiti za svoj valentinovski spoj. Očekivano, i ovoga Valentinova nose se tonovi crvene i ružičaste u svim teksturama i oblicima. Vizažisti fokus stavljaju na usnice koje na spojevima - u prirodi, na večeri ili kod kuće - mogu biti bez maske i tako indirektno privlačiti poljupce.

Savršeno nanesen crveni ruž (po mogućnosti transfer-proof!) i dalje je najpopularniji izbor, no dobri su mu konkurenti crvena i ružičasta sjajila, sa i bez šljokica, koja se nose već nekoliko sezona i jedan su od nadolazećih proljetnih trendova. Želite li ogoliti usnice, naglasite oči i obraze, primjerice monokromatski u nježnim ružičastim ili nijansama breskve.

Rumeni obrazi jedan su od atraktivnijih akcenata na licu posljednjih godinu dana, a pita li se društvenu mrežu TikTok - rumenilo je proizvod bez kojega zasigurno više nećete izići iz kuće. S druge strane, i obožavateljice jačeg make upa mogu uživati u odvažnijim lookovima, poput crvenog mačkastog tuša ili tzv. obrnutog tuša koji izdužuje oko izvlačenjem crte u špic ispod oka.

Iako ženski časopisi vole sugerirati da na spoj svakako idete nenametljivo našminkani i obučeni, smatramo da za valentinovski randevu vrijedi samo jedno pravilo - ne ograničavajte se pretpostavkama kako biste trebali izgledati, nego budite točno onakvi kakvi jeste, sa šminkom ili bez nje!

Profimedia/Shutterstock Make-up proizvodi idealni za Valentinovo