ISTI MIRIS ZA VIŠESTRUKO NIŽU CIJENU: Ovi Zarini parfemi mirišu kao Chanelov klasik i YSL Black Opium

Na lijepe mirise padamo svi, a najsretniji smo kada ih pronađemo po sjajnim cijenama kao što je to slučaj s nekoliko Zarinih parfema koji neodoljivo podsjećaju na puno poznatije i skuplje klasike.

Instagram

Malo što u životu pruža toliko zadovoljstvo kao otkriće proizvoda ravnog onome koji obožavamo, ali dostupnog po značajno prihvatljivijoj cijeni.

I dok je posljednjih godina sve lakše pronaći odlične makeup i skincare proizvode koji po kvaliteti pariraju puno skupljim alternativama, kada su u pitanju parfemi, sličnost je daleko rjeđa.

S obzirom na dekadentnu i zamršenu slojevitost mirisa koji ulaze u formulaciju nekog parfema, jasno je zašto može biti teško pronaći cjenovno pristupačniju verziju, no brojni su TikTokeri došli do zanimljivog otkrića - uspjeli su iskopati nekoliko Zarinih parfema koji neodoljivo podsjećaju na puno skuplje i poznatije parfemske klasike. Najbolji dio cijele priče je što za cijenu jednog originalnog klasika možemo kupiti nekoliko bočica Zarinih interpretacija pa ne čudi kako je #zaraperfumes jedan od najpopularnijih. 

Zara Gardenia EDP vs. YSL Black Opium

Zara/Fragrantica 

Opojni cvjetni miris jantara popraćen notama bijelog cvijeća, vanilije i jasmina koji je savršen za jesenske dane i kojeg se može namirisati u Zarinom parfemu Gardenia često se uspoređuje s Yves Saint Laurentovim klasikom Black Opium. 

Zara Red Temptation EDP vs. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Zara/Fragrantica 

Ako je vjerovati TikToku, Zarin Red Temptation savršena je alternativa za božanstveni i papreno skupi, Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdijian koji obično košta oko 368 dolara za 70 ml. I jedan i drugi sadrže note naranče, jantara i evernila za elegantan, intenzivan i što je najvažnije, dugotrajan miris.

Zara Waterlily Tea Dress EDP vs. Byredo Gypsy Water

Zara/Fragrantica 

Iako ime Zarinog parfema implicira kako je riječ o cvjetnom mirisu, on je u stvarnosti puno zeleniji i svježiji. Sastavljen od nota bergamota, metvice i mošusa, ovaj je parfem odlična zamjena za Byredov klasik koji košta oko 320 dolara za 100 ml.

Zara Ebony Wood EDP vs. Jo Malone Wood Sage And Sea Salt

Zara/Fragrantica 

Ovaj parfem najpopularniji je dio je kolekcije 'Zara Emotions' kreirane od strane renomirane parfumerke Jo Malone, ša ne čudi što mnogi pronalaze sličnost između ovog parfema i još jedne njezine kreacije. 

Zara Apple Juice EDP vs. Chanel Chance Eau Tendre

Zara/Fragrantica 

Zahvaljujući notama grejpa, jasmina i cedra koje i jedan i drugi sadrže, istančani nosevi TikToka kažu kako je Zarin parfem savršena zamjena za dobro poznatu i obožavanu Chanelovu kreaciju.

Zara Rose EDP vs. Dior J'Adore

Zara/Fragrantica 

Cvjetne i tople, note ribiza i božura iz ovog Zarinog parfema slične su voćnim cvjetnim notama damaščanske ruže, ylang ylanga te jasmina koje se mogu osjetiti u Diorovom J'Adore klasiku.

Zara Red Vanilla EDP vs. Lancôme's La Vie Est Belle

Zara/Fragrantica 

Jedan sadrži note ribiza, irisa i vanilije, drugi između ostalog iris i pačuli, a miriše toliko slično da će i najveći obožavatelji Lancômeovog klasika teško pronaći razliku.

Zara Ultra Juicy EDP vs. Juicy Couture I Am Juicy

Zara/Fragrantica 

Kao što mu i samo ime nagovještava, Zarin parfem slatkast je i voćni miris s notama kruške, gardenije i kremastog mošusa zahvaljujući kojima je i više nego dostojna zamjena Juicy Coutureovog parfema' I Am Juicy' poznatog po notama maline, pomela i marakuje, uparenih s buketom gardenije, heliotropa, slatkog graška i ruže.