VAZELIN ZA LICE UMJESTO SKUPE KREME: Isprobajte tehniku koju svaku večer koriste žene sa savršenim tenom

Zanemarite skupe proizvode za njegu, vazelin je odličan u okviru 'slugging' tehnike koja vraća sjaj koži.

Instagram

Vjerujemo da ste kao i mi, primijetili da se koža u hladnijim mjesecima isušuje brže nego obično te uslijed temperaturnih oscilacija, oštrog zraka i pretjerane topline u zatvorenim prostorima gubi svoju svježinu i elastičnost.

Koža u prijelaznim mjesecima zahtijeva posebnu njegu, a obavezna je redovita upotreba proizvoda koji hidratiziraju kožu u jutarnjoj i večernjoj rutini.

Instagram 

Upravo u tim razdobljima želimo imati kožu poput Koreanki - blistavu, savršeno ujednačenu i nepodložnu starenju.

No, za vraćanje sjaja koži, osim krema i seruma koji su obavezni korak, na TikToku se vazelin ističe kao dio tajne Koreanki kojim žene diljem svijeta postižu blistavost i glatkoću kože.

Ovaj trend dobio je i službeni naziv'slugging', a beauty influencerice ga preporučuju za noćnu njegu kože.

Instagram 

Postupak je najučinkovitiji kada se radi navečer, prije spavanja, a ujutro ćete se probuditi s nahranjenom i hidratiziranom kožom. Preporučuje se odraditi svoju redovnu rutinu njege kože, a zatim na samom kraju lice namazati vazelinom, kremom koja sadrži petrolatum ili nekim mineralnim uljem.

Vazelin u osnovi ne začepljuje pore, ali svakodnevna uporaba može dovesti do tog problema. Zato ga je dovoljno nanijeti dva do tri puta tjedno na prethodno temeljito očišćeno lice. Također ne iritira kožu, a pravilnom uporabom ona postaje mekša, zategnutija i otpornija na vanjske utjecaje.

Čak i ne morate to učiniti na cijelom licu, već na dijelovima za koje znate da su najsuši i najmanje hidratizirani, recimo obrazima ako imate mješovitu kožu.

Ovaj postupak najbolje će odgovarati suhim i dehidriranim tipovima kože, dok bi oni s osjetljivom kožom sklonom aknama ovaj postupak trebali izbjegavati. Iako vazelin ne začepljuje pore, ova bi tehnika mogla imati negativan učinak na problematičnu kožu.