ŠTO SE KRIJE U KOZMETIČKOJ TORBICI DOMAĆE VIZAŽISTICE? Petra Sever otkrila nam je bez kojih proizvoda ne može živjeti

Petra Sever je jedna od najcjenjenijih vizažistica ovoih prostora, a upitali smo ju koje beauty proizvode ona bira za svoju kožu.

Denis Butorac

Kada razmišljamo o domaćoj make-up i beauty sceni tek nam nekoliko proslavljenih imena padne na pamet, a jedno od njih je definitivno ono vizažistice Petre Sever koja je kroz svojih deset godina predanog rada na modnim editorijalima, revijama i časopisima zacementirala svoj status progresivne beauty zvijezde naše zemlje.

Naime, Petra je velika zagovornica ekološke održivosti, prirodne, veganske kozmetike te pobornica nepraćenja trendova. Ona svojim znanjem i stavom prokazuje klopke branše i beauty industrije, raskrinkava beauty trendove kao puste pozive na konzumerizam, a uz sve to radi i na jačanju svijesti ljudi o važnosti skincare rutine.

Denis Butorac 

Baš zato smo odlučili Petru, kao apsolutni autoritet na ovom polju, pitati koji su njezini omiljeni beauty proizvodi koje koristi već godinama – i koje bi preporučila i drugima.

Petrini beauty favoriti

‘Kroz godine sam isprobala razne proizvode i uvijek mi je teško suziti popis najdražih, no nekoliko ih se našlo na must-have listi. Što se tiče njege lica, vjerno slušam svoju kozmetičarku koja prilagođava i mijenja Reviderm proizvode koje koristim ovisno o stanju kože.

Woodcosmetics.com/primitivance.com 

Mimo njih, stalna baza njege su mi nezaobilazni hrvatski proizvodi L'Aventure en Primitivance Belle de Jour serum, Wood Cosmetics Forest Spa Day+Night Cream, Matinata Re.Start Cleansing Oil i Olival vitaminski fluid za područje oko očiju.

matinataskincare.com/souldfood.hr 

Za njegu tijela uvijek brinem da ne ostanem bez zaliha pomlađujućeg ulja za tijelo od marelice brenda Soul Tree Cosmetics, organske kozmetike rađene po ajurvedskim recepturama, koža je od njega čvrsta i prekrasno sjaji.

Kada je pak u pitanju make-up, njegujem minimalistički pristup pa se tako moja kozmetička torbica sastoji od vrlo malo dekorativnih proizvoda iznimne kvalitete. Velika sam ljubiteljica Illamasqua kremastih rumenila i pigmenata, brenda s kojim surađujem od svojih poslovnih početaka. Vjerno koristim i Kjaer Weis organsku obojanu kreme za lice i korektor, proizvode stvorene od strane danske vizažistice čija estetika je vrlo bliska mojoj te La Bouche Rouge ruževe', zaključuje Petra svoju listu. 

niche-beauty.com 

Skincare nakon ljeta

Osim ovih Petrinih must-have beauty proizvoda, otkrila nam je i kako tretirati kožu nakon ljeta i izlaganja morskoj soli i suncu.

‘U prvom koraku, potrebno je osloboditi kožu od mrtvih stanica. Piling, bilo da se radi kod kozmetičara ili kod kuće, potiče prokrvljenost, a time i regeneraciju kože. Također, važno je obratiti pozornost na dubinsku hidrataciju, jer što je koža više preplanula, veća je vjerojatnost da je isušena i dehidrirana. Savršeni su proizvodi s hidratantnim sastojcima, poput hijaluronske kiseline, aloe vere, alantoina kao i alginata. Za brz učinak njege idealni su takozvani pojačivači hidratacije: visokokoncentrirani serumi ili ampule’, tvrdi Petra čija koža izgleda besprijekorno, pa ćemo njezine sasvjete s radošću poslušati.