FRIZURA KOJA U TRENU SKIDA GODINE S LICA: Ovako ošišana kosa pomlađuje, a prati je loš glas

Tražite li stilsku promjenu u 2023. najbolje je da se odlučite za šišanje šiški 'zavjesa' koje vizualno pomlađuju.

Instagram

Šiške se često doživljavaju kao vrsta frizure zbog koje ćemo požaliti jer ju je teško održavati zbog čestog pranja ili kovrčanja od vlage u zraku. Isto tako, šiške povezujemo sa školarkama i dječjom dobi, a zanimljivo je da su unatoč lošoj reputaciji ove godine upravo šiške najtraženiji ‘modni dodatak’ svake frizure.

Od onih ravnih do obrva, u stilu serije ‘Wednesday’ pa sve do baby šiškica, svaka verzija je u trendu no najpopularnije su one koje nazivamo šiškama ‘zavjesama’. Naime, taj tip šiški izgleda nježno, ženstveno i jako lijepo uokviruje lice – te skida godine u tren oka!

‘Zavjesa’ šiške pristaju svakom tipu lica i teksturi kose, a mogu se kombinirati i uz kratke i uz duge frizure.

Što su 'zavjesa' šiške?

‘Zavjesa’ su stil šiški koje uokviruju lice s obje strane. Takve šiške su kraće pri vrhu i duže na dnu, baš kao i zavjese, a većinom završavaju u razini brade ili jagodičnih kosti. Izuzetno laskaju svim crtama lica i mogu se napraviti u mnogo različitih stilova, a žene ih vole jer vizualno skidaju godine s lica i pomlađuju!

Također, process rasta ovih šiški mnogo je suptilniji od drugih šiški, pa ćete ih lako stilizirati i uklopiti u ostatak kose kada vam dosade i odlučite ih pustiti da izrastu. Prvi puta je ovaj stil šiški postao popularan zahvaljujući Francuskinjama 1960-ih godina, a nosila ga je i legendarna Brigitte Bardot. Pune volumena, isfenirane prema van, divno laskaju licu i djeluju jako damski.

Danas su najpopularnije opcije one koje kombiniraju voluminozne ‘zavjesa’ šiške s romantičnim valovima u kosi, za ultimativno ženstvenu, chic frizuru. Osim toga, popularno ih je nositi čak i ako je kosa svezana u punđu ili rep, a kako lijepo padaju uz lice, uokviruju ga i čine upečatljivim.

Kako biste dobili divno elegantne 'zavjesa' šiške važno je da ih oblikujete prema van velikom četkom uz pomoć fena dok je kosa polumokra.