S ulaskom u Novu godinu većina se odlučuje na barem neke nove odluke u životu – od toga da ćemo redovito vježbati do toga da mijenjamo prehrambene navike ili pak prekidamo toksične odnose. Isto tako, često se odlučujemo i stilski 'preporoditi' i napraviti mali zaokret u svom izgledu, a to uvijek uključuje novu frizuru.

Ono što je jasno iz riječi beauty stručnjaka jest to da će se u 2023. primarno nositi trendi bob frizure, a mi smo izdvojili njih čak sedam koje sve imaju sličnu bazu, ali ipak izgledaju drugačije te šalju drugačiju vibru. Odaberite li bilo koji od ovih bobova za svoju stylish frizersku revoluciju za početak godine nećete pogriješiti.

‘Shaggy’ bob

Glavna karakteristika ove frizure je upadljivi, slojeviti stil šišanja. Ovakav bob dolazi u ravnim dužinama, a odlično pristaje i kovrčavoj i posve ravnoj kosi, kao i onoj koja liči na grivu, ali i onoj tankoj. Slojevito šišanje daje volumen kosi, pa je ovo sjajan odabir za žene koje vole pomalo boemsku estetiku, a imaju tanju kosu.

Voluminozni bob

Voluminozni bob je bio veliki hit 2022., a sada će se njegova popularnost nastaviti i u sljedećoj godini. Radi se o jednostavno, klasično šišanom bobu koji je bujno isfeniran tako da kosa dobije maksimalni volumen. Mnogi ovaj ‘blow out’ bob nazivaju i najženstvenijim od svih.

‘Oštri’ bob

Ravni, oštri rez kose karakterističan je za ovaj tip boba koji obično seže do brade. Ova frizura koja ne uključuje stepenasto šišanje jedna je od najpopularnijih verzija boba te dobro pristaje svakom obliku lica.

Asimetrični bob

Asimetrični bob je zapravo ‘spin-off’ oštro rezanog boba, a radi se o jednako ravno rezanom bobu, samo što je u ovoj verziji dio na potiljku kraći od pramenova koji uokviruju lice. Ovako je naglasak dodatno stavljen na lice, a ova frizura daje i volumen kosi pa je to odlična opcija za ljude s tankom kosom.

Francuski bob

Francuski bob karakterizira dužina kose do usana i prepoznatljivi puni, uvijeni krajevi sa šiškama koje prekrivaju obrve. Ovo je stil frizure koji je proslavio film ‘Amelie’ i kojem se žene već desetljećima neprestano rado vraćaju.

Bob sa ‘zavjesa’ šiškama

‘Zavjesa’ šiške su golemi povratnički trend iz 1950-ih, a 2022. smo ih posvuda viđali. Ovako rezane šiške izgledaju romantično i ženstveno, a u kombinaciji s bob dužinom kose se sjajno slažu. Ovo su šiške koje najmanji broj žena požali nakon šišanja, a divno uokvire lice te mu daju romantičan, misteriozan štih.

Duži slojeviti bob

U nazivu ove frizure sve je rečeno. Radi se o dužoj, slojevito ošišanoj kosi koja je duža od brade te sjajno izgleda uz valove u kosi. Ovo je odlična opcija za sve žene koje se boje prekratko ošišane kose.