Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA ZVIJEZDA ANTI-AGINGA: Zaboravite na retinol, stigao je bakuchiol!

 Elsa Hosk Izvor: Profimedia

Ako pitate dermatologe koji bi sastojak preporučili kao najbolji za kožu, mnogi bi – bez sumnje – nakon važnosti SPF-a, sugerirali korištenje retinola. Za taj derivat vitamina A klinički je dokazano da smanjuje znakove starenja, stimulira proizvodnju kolagena, umanjuje pojavu finih bora i poboljšava cjelokupni izgled kože. Međutim, retinol ima i svoju tamnu stranu: kod ljudi s osjetljivom kožom može izazvati iritacije, perutanje i ljuštenje kože, pa ne čudi što jedan drugi sastojak – bakuchiol – koji je, ustvari, prirodna alternativa retinolu, posljednje vrijeme izaziva toliko pozornosti.
Možda još niste čuli za njega (ili niste sasvim sigurni kako se bakučiol izgovara), ali trenutačno je to najbrže rastući sastojak u anti-agingu – prirodni retinol, samo bez peckanja, crvenila, iritacije i drugih tegoba koje se često povezuju s njim. Iako će mnogi pomisliti kako je riječ o novitetu, bakuchiol, ustvari, ima dugu povijest korištenja u ayurvedskoj i kineskoj medicini, dok su na Zapadu tek posljednjih godina shvatili kako može aktivirati iste mehanizme kao retinol, samo bez nuspojava. Prva znanstvena istraživanja o bakuchiol sežu iz 2007. i tada je otkriveno da je u isto vrijeme i antioksidans i izvrsno protuupalno sredstvo.

 NIVEA Cellular Expert Lift 3-zonski serum1.png Izvor: nivea

Bakuchiol je i glavni sastojak dobro poznate NIVEA Cellular Expert Lift linije koja uključuje dnevnu, noćnu kremu i masku za lice. Proizvodi iz ove linije potiču stvaranje kolagena za 48% u samo 4 sata nakon primjene te značajno poboljšavaju čvrstoću kože. Sada su liniju nadopunili novim proizvodom: NIVEA Cellular Expert Lift 3-zonskim serumom za podizanje kože lica, vrata i dekoltea. Napredna formula sadrži 10 x više bakuchiola u odnosu na ostale NIVEA Cellular Expert Lift proizvode, što znači da je ovo definitivno najučinkovitiji proizvod na tržištu za prirodno pomlađivanje.

 Cellulr Expert Lift serum 1.png
Ujutro upotrebljavajte Cellular Expert Lift serum u kombinaciji s dnevnom kremom - potaknut će obnovu stanica kože tijekom cijelog dana
Izvor: nivea

Preporuka je nanijeti NIVEA Cellular Expert Lift 3-zonski serum svako jutro i večer na očišćeno lice, vrat i dekolte, a za optimalne rezultate nadopuniti dnevnom ili noćnom njegom iz Cellular Expert Lift linije. Upravo činjenica da se, za razliku od retinola, može nanositi više puta, daje bakuchiolu ključnu prednost. Najveća razlika između bakuchiola i retinola ipak je mogućnost sigurne upotrebe tijekom trudnoće i dojenja, što s retinolom nije slučaj. Kako je bakuchiol biljnog porijekla (za razliku od retinola, koji je napravljen od žumanjka jajeta i ulja riblje jetre), prikladan je i za vegane.

 Elsa Hosk
I manekenka Elsa Hosk zna da je bakuchiol prirodni retinol te da ga se može koristiti i u trudnoći
Izvor: Profimedia

Već 50-ak godina znamo za retinoil i brojna istraživanja koja su dokazala njegov anti-aging učinak. S druge strane, znanstveni radovi na temu bakuchiola su malobrojniji, no sve dosadašnje studije, pa i nedavna u The British Journal of Dermatology, dokazali su značajna poboljšanja u borama, pigmentaciji, elastičnosti i fotooštećenju kože nakon samo 12 tjedana korištenja ovog prirodnog retinola. Bakuchiol se također pokazao izvrstan protiv akni; duboko prodire u kožu i kao takav ujednačuje ten i pomaže u smanjenju hiperpigmentacija i finih bora. Dobro to zna i manekenka Elsa Hosk, koja obožava ovaj sastojak, posebno otkad ga je bez straha koristila i u trudnoći. Bakuchiol je nježan, pa ne uzrokuje suhoću ili iritaciju; on šalje signale stanicama kože da je vrijeme za obnovu i proizvodnju kolagena, pa kao takav ubrzava regeneraciju stanica kože. I odgovara baš svim tipovima kože.

Može li bakuchior zamijeniti retinol?
Derivati vitamina A, pa tako i retinol, vrlo su učinkoviti u liječenju znakova starenja kože. Retinol je jedina takva opcija koju možete nabaviti bez recepta, jer dermatolozi mogu preporučiti jače vitaminske derivate poput tretinoina, adapalena, izotretinoina…, no oni se mogu koristiti samo pod stručnim nadzorom. S bacuchiolom nemate takvih problema, jer je riječ o prirodnom retinolu koji, k tome, za razliku od 'pravog' retinola, ne gubi svoju učinkovitost na suncu. Bakuchiol je i 'timski igrač' – možete ga, primjerice, koristiti u kombinaciji s vitaminom C, što je 'big no' kad je u pitanju retinol.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Nivea.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image