Princ Harry i Meghan primili veliki udarac

Što će sad?

Profimedia

Otkako su 35-godišnji princ Harry i tri godine starija supruga Meghan Markle krajem prošle godine odlučili izaći iz kraljevske obitelji i sami zarađivati svoju kruh, njihov put prema financijskoj neovisnosti bio je sve samo ne lagan, piše The Sun. Iako su se skrasili u Los Angelesu, Meghan još nije dobila uloge u visokobudžetnim hollywoodskim filmovima kojima se nadala, a u tome ju je omela i pandemija koja je paralizirala filmsku industriju. No najveći financijski udarac bivše vojvode od Sussexa primile su upravo sada, i to u 'srce' zaklade koje nosi ime njihovog jednogodišnjeg sinčića Archieja.

Instagram (Screenshot) 

Harry i Meghan polagali su velike nade u novu dobrotvornu zakladu 'Archewell' koju su namjeravali osnovati, a preko koje bi dobivali znatne porezne olakšice. Zato su se požurili i već su početkom ožujka, netom prije nego što su doselili u Kaliforniju, predali prijavnicu za osnivanje zaklade u državni ured za osnivanje tvrtki, no sada im je stigla odbijenica. Spomenuti magazin došao je u posjed dokumenta u kojem se objašnjava zašto njihov zahtjev nije prihvaćen. 

Glavni razlozi su to što su Harry i Meghan predali nepotpunu dokumentaciju i nepotpisane završne papire, a nisu platili ni određene poreze koji se u takvim slučajevima uredno plaćaju. Osim toga, djelatnik zadužen za provjeru pravovaljanosti cijelog projekta ocijenio je Archewell nejasno obrazloženom zakladom.

Profimedia 

Prema njegovoj procjeni, bivši kraljevski par nije do kraja osmislio svoj koncept unutar kojeg namjeravaju prikupljati sredstva za razne udruge, pomagati mladima i nemoćnima. Harry i Meghan su to donekle objasnili u svom posljednjem obraćanju javnosti preko društvenih mreža, kad su rekli da su usredotočili svoje napore na pandemiju

Povezali smo se s ovim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana uspostaviti i on je postao inspiracija za ime našeg sina. Učiniti nešto smisleno, učiniti nešto što je važno

 koronavirusa, ali da su se osjećali 'primorani' otkriti detalje o svom poslovnom pothvatu.

'Kao većini, naš fokus je trenutno na pružanju podrške u borbi protiv globalne pandemije Covid-19, ali suočeni sa saznanjima da su ove informacije izašle na vidjelo, osjećali smo se obveznima podijeliti priču o tome kako je došlo do ideje o Archewellu. Prije Sussex Royala, pojavila se ideja Archea – što je grčka riječ koja znači izvor akcije', napisali su.

Profimedia 

Još su s nadom dodali: 'Povezali smo se s ovim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana uspostaviti i on je postao inspiracija za ime našeg sina. Učiniti nešto smisleno, učiniti nešto što je važno. Archewell je ime koje kombinira drevnu riječ za snagu i djelovanje i drugu koja evocira duboke resurse koje svi moramo iskoristiti. Radujemo se pokretanju Archewella kad dođe vrijeme'.