Razdor između Harryja i Williama upravo je postao još dublji

Nepovratno narušen odnos

Profimedia

Već je poznato da je princa Williama navodno teško pogodila odluka njegovog brata Harryja da napusti obaveze kraljevske obitelji, a brojni stručnjaci za najpoznatiju obitelj 'plave krvi' na svijetu tvrde kako je njihov odnos nakon toga postajao sve lošiji. William i njegova 38-godišnja supruga Kate Middleton morali su preuzeti na svoja leđa Harryjeve i Meghanine obaveze, zbog čega su dodatno zahladili odnosi dvaju parova, a najnoviji potez kraljevske braće samo je povećao postojeći duboki jaz, piše magazin People. Naime, William i Harry odvojili su na dva dijela zajedničku humanitarnu fondaciju koja je osnovana u spomen na njihovu pokojnu majku princezu Dianu, zato što više ne žele raditi skupa.

Profimedia 

 Memorijalni fond princeze Diane braća će tako voditi zasebno, ali će glavnu riječ sad voditi 38-godišnji princ William zato što se Harry posvetio novoj humanitarnoj zakladi 'Archewell' koja nosi ime njegovog jednogodišnjeg sina Archieja, i koju pokušava osnovati u SAD-u. Zasad mu to još nije uspjelo zato što su uočene nepravilnosti na dokumentima koje je predao, a utvrđeno je i da nije platio sav porez.

Iako još nije pokrenuo Archewell, Harry je zamolio brata da njegov udio novaca koji je uplaćen u Dianin fond bude usmjeren za Sentebale, Harryjevu udrugu koja pomaže ljudima oboljelim od HIV/AIDS-a.

Profimedia 

 'Kad je memorijalna fondacija osnovana, prinčevi su bili momci u ranim 20-im godinama. Njihovi životi su se otad puno promijenili. Stvari su im došle u jasniji fokus i našli su novi smjer', rekao je za Vanity Fair neimenovani pomoćnik koji radi u fondaciji. 'To je prirodni razvoj događaja. To je odskočna daska za njihove zasebne ambiciozne projekte u budućnosti i mislim da su svi jako uzbuđeni zbog toga. Posla ima i previše, i mislim da će njihove dvije humanitarne zaklade blisko surađivati', dodao je entuzijastično, no brojni skeptici u Velikoj Britaniji nisu baš uvjereni u njegove riječi.