Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Princ Harry i Meghan primili veliki udarac

Što će sad?

 Izvor: Profimedia

Otkako su 35-godišnji princ Harry i tri godine starija supruga Meghan Markle krajem prošle godine odlučili izaći iz kraljevske obitelji i sami zarađivati svoju kruh, njihov put prema financijskoj neovisnosti bio je sve samo ne lagan, piše The Sun. Iako su se skrasili u Los Angelesu, Meghan još nije dobila uloge u visokobudžetnim hollywoodskim filmovima kojima se nadala, a u tome ju je omela i pandemija koja je paralizirala filmsku industriju. No najveći financijski udarac bivše vojvode od Sussexa primile su upravo sada, i to u 'srce' zaklade koje nosi ime njihovog jednogodišnjeg sinčića Archieja.

Princ Harry Meghan Markle Izvor: Instagram (Screenshot)

Harry i Meghan polagali su velike nade u novu dobrotvornu zakladu 'Archewell' koju su namjeravali osnovati, a preko koje bi dobivali znatne porezne olakšice. Zato su se požurili i već su početkom ožujka, netom prije nego što su doselili u Kaliforniju, predali prijavnicu za osnivanje zaklade u državni ured za osnivanje tvrtki, no sada im je stigla odbijenica. Spomenuti magazin došao je u posjed dokumenta u kojem se objašnjava zašto njihov zahtjev nije prihvaćen. 

Povezane vijesti

Glavni razlozi su to što su Harry i Meghan predali nepotpunu dokumentaciju i nepotpisane završne papire, a nisu platili ni određene poreze koji se u takvim slučajevima uredno plaćaju. Osim toga, djelatnik zadužen za provjeru pravovaljanosti cijelog projekta ocijenio je Archewell nejasno obrazloženom zakladom.

Meghan Markle Izvor: Profimedia

Prema njegovoj procjeni, bivši kraljevski par nije do kraja osmislio svoj koncept unutar kojeg namjeravaju prikupljati sredstva za razne udruge, pomagati mladima i nemoćnima. Harry i Meghan su to donekle objasnili u svom posljednjem obraćanju javnosti preko društvenih mreža, kad su rekli da su usredotočili svoje napore na pandemiju

Povezali smo se s ovim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana uspostaviti i on je postao inspiracija za ime našeg sina. Učiniti nešto smisleno, učiniti nešto što je važno

 koronavirusa, ali da su se osjećali 'primorani' otkriti detalje o svom poslovnom pothvatu.

'Kao većini, naš fokus je trenutno na pružanju podrške u borbi protiv globalne pandemije Covid-19, ali suočeni sa saznanjima da su ove informacije izašle na vidjelo, osjećali smo se obveznima podijeliti priču o tome kako je došlo do ideje o Archewellu. Prije Sussex Royala, pojavila se ideja Archea – što je grčka riječ koja znači izvor akcije', napisali su.

Meghan Markle Izvor: Profimedia

Još su s nadom dodali: 'Povezali smo se s ovim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana uspostaviti i on je postao inspiracija za ime našeg sina. Učiniti nešto smisleno, učiniti nešto što je važno. Archewell je ime koje kombinira drevnu riječ za snagu i djelovanje i drugu koja evocira duboke resurse koje svi moramo iskoristiti. Radujemo se pokretanju Archewella kad dođe vrijeme'.

Magazin

Royals