Pjevačica opasno ugrozila živote mnogih

Odmah je spriječena u katastrofi

Profimedia

Kraljica popa, 61-godišnja Madonna, prije nekoliko mjeseci bila je u samoizolaciji koju je koristila za pisanje online dnevnika. U tom periodu oboljelima je slala poruke ohrabrenja i pokazivala suosjećanje, no nakon ozdravljenja stav joj se promijenio. Na Instagramu je prije par dana objavila video kojim uvjerava pratitelje da je virus teorija zavjere, ali isto tako da se može liječiti potencijalno opasnim lijekom, piše The Sun.

Profimedia 

Naime, pjevačica je podržala stavove kontroverzne skupine liječnika pod nazivom 'America's Frontline Doctors' i podijelila video u kojem se navodi da lijek protiv malarije, takozvani hidroksiklorokin, može učinkovito izliječiti Covid-19.

Nakon što se 45-minutni video 'brzinom munje' počeo širiti internetom Madonninu objavu zbog prosljeđivanja lažnih informacija odmah je blokirao Facebook, Instagram i Twitter. Video koji je podijelila na društvenim mrežama tvrdi da je lijek jedini učinkoviti način iako ga nitko nikada nije potvrdio, a osim toga nepropisano uzimanje lijepa protiv malarije u pogrešne svrhe može biti pogubno po život.

U opisu je napisala 'Istina koja će vas osloboditi' aludirajući na vlasti koje po njezinom mišljenju narodu 'mažu' oči lažima o koronavirus pandemiji. Tvrdi da je lijek provjeren prije više od nekoliko mjeseci, ali ga vlast iz nepoznatih razloga taji.

Popularna glazbenica Annie Lennox komentirala je postupak kolegice Madonne nevjerojatnim i iznimno neodgovornim. 'Ovo je potpuna ludost, ne mogu vjerovati da promičeš takve besmislice i opasne žali. Sva sreća da je ta tvoja objava uklonjena', komentirala je zgroženo. S druge strane, neki su je zbog hrabrosti podržali i pohvalili.