Trudna voditeljica htjela si je ostrugati kožu zbog rasističkih uvreda

Slomila se i priznala

Instagram screenshot

Trudna voditeljica britanskog showa 'This Morning', 31-godišnja Rochelle Humes u suzama je priznala kako je jedanput u očaju pokušala ostrugati tamnoputu boju sa svoje kože, nakon što su je u djetinjstvu djeca vrijeđala zbog njezine rase. Rochelle se emotivno slomila dok je u društvu 35-godišnjeg supruga Marvina za televiziju Channel 4 govorila o traumama koje su joj ostale iz djetinjstva zbog rasističkog vrijeđanja kojem je bila izložena.

'Moje noge su bile crvene zato što sam pokušavala ostrugati boju s njih. Nisam ljuta zbog sebe, već zato što ne znam kako bih podnijela da moja kći napravi istu stvar, a ona je sad u godinama kad je mene to mučilo', ispričala je Rochelle.Nakon emotivno iscrpljujućeg intervjua, voditeljica se osvrnula na problem rasizma i u objavi koju je podijelila na Instagramu.

'Otvoriti se o problemu rasizma s kojim sam se susrela bilo je intezivno zato što me

Ne želim da moja djeca odrastaju u svijetu koji misli da se nečije porijeklo i boja kože smiju suditi negativno

 podsjetilo da još uvijek živimo u svijetu gdje je rasizam normalan i prihvatljiv. Ne želim da moja djeca odrastaju u svijetu koji misli da se nečije porijeklo i boja kože smiju suditi negativno. Zato sam bila toliko emotivna, ne zbog sebe, već zbog svakog djeteta i osobe koji se osjećaju manje vrijedni zbog boje kože', napisala je.

Instagram 

Podsjetimo, voditeljica sa suprugom ima dvije kćeri, sedmogodišnju Alaia-Mai, i trogodišnju Valentinu, a treće, čiji spol još nisu otkrili, stiže im uskoro. Rochelle je u svibnju priznala kako je ozbiljno razgovarala s kćerima o problemu rasizma nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, koja je potaknula val prosvjeda širom Amerike. Nastojala im je naglasiti koliko je važno da znaju da su dovoljno dobre takve kakvu jesu i da trebaju uvijek biti ponosne na svoje porijeklo.

.