Sutkinja US Opena otkrila zašto se nije izmaknula

Zbog nje se Novak Đoković ne bori za naslov

Instagram

Prije nekoliko dana svijet sporta potresla je vijest kako je najbolji tenisač svijeta, 33-godišnji Novak Đoković diskvalificiran u četvrtom kolu US Opena, i to jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju Lauru Clark, kojoj je zbog toga pružena medicinska pomoć. I dok se mnogi pitaju zašto se Laura nije pomaknula i tako izbjegla nalet loptice, odgovor bi mogao donijeti njezin intervju od prije nekoliko godina za lokalni list u Ovensborou, gradu u Kentuckyju u kojem živi.


Naime, Laura je još prije šest godina otkrila kako od početka karijere ima problem s izmicanjem na brže loptice i to jer, kako je tada rekla, nikada nije naučila tehniku kretanja. Zbog toga joj je jednom prilikom bila raskrvavljena i usna.

'Nikad nisam naučila tehniku kretanja, zbog čega mi je usna bila prepolovljena. To je vjerojatno najupečatljivije jer sam bila potpuno nova', ispričala je anegdotu s početka karijere, kada je pogođena lopticom koja je išla brzinom od 210 km/h.

'Morate imati zaista dobre oči, izdržljivost, morate moći puno stajati na nogama i morate puno toga istrpjeti. I ne samo to, morate imati puno povjerenja u sebe. Bez toga ćete biti živi pojedeni. To je najkompetitivnija stvar koju sam u životu napravila - i najslađa svirka u mome životu', rekla je tada linijska sutkinja koja je ovih dana glavna tema medija.

Inače, Laura Clark rođena je u Kentuckyju, obožava tenis od djetinjstva, teniske mečeve je počela suditi još dok je bila studentica, a u međuvremenu je svojim radom dogurala do najviše pozornice. Osim toga, velika je obožavateljica vina, a prije tri godine posjetila je Dubrovnik. 

Podsjetimo, sve se 'odigralo' kada je Novak protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio sa 5-6 u prvom setu. Trostruki je pobjednik US Opena tada izgubio živce nakon što je izgubio svoj servis. Zbog toga je svom snagom udario lopticu, a ona je pak pogodila linijsku sutkinju. Ona je pala i počela se gušiti te joj je pružena medicinska pomoć. Sportaš se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac dosudio - diskvalifikaciju.