Jedan od najboljih tenisača svijeta, 33-godišnji Novak Đoković, doživio je pravu dramu. Naime, osvajač Wimbledona diskvalificiran je u četvrtom kolu US Opena, i to jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju. Sada se o svemu sportaš oglasio na društvenim mrežama. 

Anketa

Žalite li Novaka Đokovića?

Sve se 'odigralo' kada je Novak protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio sa 5-6 u prvom setu. Trostruki je pobjednik US Opena tada izgubio živce nakon što je izgubio svoj servis. Zbog toga je svom snagom udario lopticu, a ona je pak pogodila linijsku sutkinju. Ona je pala i počela se gušiti te joj je pružena medicinska pomoć. Sportaš se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac dosudio - diskvalifikaciju. 

Ubrzo se o samom incidentu na društvenim mrežama oglasio i sam Novak, koji je poručio kako mu je zbog svega žao. 'Čitava ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu otkriti zbog čuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno', priznao je. 

'Želim ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvoriti u važnu životnu lekciju, kako bih se nastavio razvijati i kao čovjek, ali i kao tenisač. Ispričavam se organizatorima US Opena. Vrlo sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu potporu, kao i mojim navijačima, jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve', zaključuje Novak.