Nakon koronavirus skandala u Zadru, jedan od najboljih svjetskih tenisača, Novak Đoković prekinuo je šutnju o cijelom debaklu. Nastavio je sa životom nakon bolesti, kojom je osim sebe, pretpostavlja se zarazio i mnoge druge na tenisačkom turniru.

Prethodnog mjeseca Novak Đoković bio je idejni začetnik niza teniskih turnira pod imenom Adria Tour. Turniri su se nakon popuštanja pandemije i mjera zaštita trebali igrati na području bivše države prvim održavanjem u Beogradu, a zatim u Zadru.

Novak Đoković prekinuo šutnju
Profimedia 

Previše se opustili

Prije no što je turnir u Zadru, 21. lipnja, sat vremena prije početka, otkazan jer je otkriveno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, cijela situacija započinje turnirom u Beogradu gdje se dobro igralo, ali još bolje opuštalo i tulumarilo. Nepridržavanje mjera socijalne distance bilo je vidljivo još u Beogradu. 

Prava drama počela je tek širenjem zaraze i saznanjem da je osim bugarskog tenisača zaražen još i Borna Ćorić, Goran Ivanišević, nekoliko trenera, novinara, pa i sam Novak Đoković.

Teške osude i kritike

Đoković je, od svih ostalih, bio najviše kritiziran i osuđivan u medijima. Obzirom na činjenicu da je situacija u svijetu bila iznimno loša, te da je bio otkazan Wimbledon, te da su US Open i Roland Garros upitni, mnogi kritiziraju i osuđuju ideju Đokovića da organizira turnir odmah nakon popuštanja mjera. Kritike su pristizale iz cijelog svijeta na koje je nakon punih 20 dana šutnje napokon odgovorio i rekao svoje mišljenje svim kritičarima. 

Netko je morao biti kriv

Nedavno je objavio da je negativan na koronavirus, a jučer se vratio svojim treninzima u Beogradu. Za Sportski žurnal komentira da je u posljednje vrijeme viđao samo negativne kritike i osude koje su najvećim dijelom bile zlonamjerne. Sve te kritike i osude su, smatra, 'lov na vještice' i traganje za krivcem.

Iako ga i dalje zbog svoje neodgovornosti snažno osuđuju, Đoković se još uvijek nije ispričao javnosti. Svi komentari koji su mu upućeni prikazuju ga kao negativnog i neodgovornog pojedinca. On veći problem vidi u javnosti nego u sebi jer smatra da je netko ovako i onako morao 'pasti'. Javnost samo traži neko 'veliko ime', misleći pritom na poznate osobe, kako bi imala koga okriviti i negativno komentirati za cijelu situaciju.