POBUNA NA DVORU Odbijaju se pokoriti kraljičinoj naredbi

To se skoro nikad nije dogodilo

Profimedia

Kraljica Elizabeta gotovo nikada nije doživjela pobunu svojih zaposlenika i sluga, ali to se upravo dogodilo. Navodno se 94-godišnjakinja razbjesnila kada je saznala da njeni zaposlenici prosvjeduju protiv njenog plana da ih tijekom Božića zadrži na dvoru kako bi smanjila rizik od zaraze koronavirusom, piše The Sun. Oko 20 zaposlenika protestira jer ih monarhinja ne želi pustiti da blagdane provedu s obitelji te ih umjesto toga želi zadržati u Norfolku kako bi služili njoj, 99-godišnjem suprugu princu Philipu i ostalim članovima kraljevske obitelji.

Profimedia 

Čistači, sobari, kuhari i ostala posluga ne žele biti izolirani od svojih najmilijih, i to čak četiri tjedna, iz razloga kako bi zaštitili zdravlje kraljice koja se boji zaraze koronavirusom, i koja se od početka karantene skriva u dvorcu Windsor i izbjegava kontakte s bilo kime.

Kraljica je bijesna, ali radnici ne odustaju

 'Kraljica je bijesna, ali radnici ne odustaju. Žele joj biti odani, ali smatraju da se od njih previše zahtijeva', rekao je izvor za The Sun. Pojasnio je kako, nakon što obavi sve dužnosti u Buckinghamskoj palači, kraljica blagdane obično provodi u Sandringhamu, ali zbog novonastale situacije, mogla bi po prvi put u 33 godine Božić provesti u dvorcu Windsor.

Profimedia 

 Kraljevski glasnogovornik rekao je da kraljica namjerava smanjiti broj angažmana u Buckinghamskoj palači uoči Božića. No, mogla bi biti prisiljena donijeti tešku odluku o tome koga pozvati na božićnu večeru ako trenutna ograničenja ostanu na snazi do prosinca.