Mnogi članovi kraljevskih obitelji živote su proveli, pa i okončali, nesretno zaljubljeni. Takva sudbina zadesila je i princezu Margaret, koja i danas slovi za jednu od najljepših britanskih princeza. Kad se Margaret rodila, bila je četvrta u redu za tron. Dok je njena starija sestra Elizabeta uvijek bila odgovorna i ozbiljna, ona je bila očeva miljenica. Razmazio ju je, jer nije htio da se tretira lošije samo zato što je mlađa, baš kao što su njega tretirali. Margaret je uvijek bila ekstrovertirana, zaigrana i buntovna. Voljela je umjetnost i bila je izvrsna pijanistkinja. Svi su željeli da se tako lijepa i šarmantna, uda za savršenog muškarca.

 U britanskim kuloarima priča se kako joj nije mogao odoljeti ni princ Phillip, suprug kraljice Elizabete. Naime, kako navode tamošnji mediji, kada je upoznao slavne sestre, prva mu je za oko zapela upravo Margareth koju je silno želio šarmirati. Margareth je već tada bila nesretno zaljubljena u 15 godina starijeg Petera Townsendoma koji je bio oženjen i imao je dvoje djece. Znala je da njihova ljubav nema dugoročnu perspektivu, no nastavila se potajno viđati s njime, no neki izvori bliski kraljevskoj obitelji navode kako je zbog očaja pala u zagrljaj princa Phillipa s kojim je provela nekoliko strastvenih noći. 'Bila je nesretno zaljubljena i tražila je utjehu. Princ Phillip je iskoristio priliku i odveo ju je u krevet', govori izvor s dvora.

 Sve to navodno je saznala i njezina sestra koja joj je kasnije, kažu izvori, odlučila iz osvete zabraniti brak s Peterom Townsendom. 'Samo da znaš, ako se udaš za njega, izgubit ćeš sva svoja prava, nećeš dobivati novac, ostat ćeš bez svega. I morat ćeš napustiti Britaniju', hladno joj je objasnila kraljica. Margareta je bila očajna i mnogima se obratila za pomoć, a svi su je savjetovali da se ne udaje za razvedenog čovjeka, što je naposlijetku i poslušala. Godinama kasnije objavila je da se udaje s Antonyjem Armstrong-Jonesom.S njim u braku dobila je dvoje djece - sina i kćerku. Međutim, brak s Antonyjem bio je sretan samo na početku. Poslije su varali jedno drugo i konačno se razveli 1978. godine.
On se ubrzo ponovno vjenčao, dok se ona više nikad nije udavala, a postoji teorija zavjere koja tvrdi da ju je princ Phillip cijelo tp vrijeme opsjedao i molio da ponovno spava s njim.