NEMAJU IZBORA Harry i Meghan se uskoro moraju vratiti u Englesku

U Americi im stoji prijetnja nad glavom

Profimedia

Brojni svjetski mediji nedavno su nagađali kako se princ Harry i njegova supruga Meghan Markle ne namjeravaju vratiti u Englesku da bi proslavili božićne praznike s kraljevskom obitelji koju nisu vidjeli od ožujka ove godine, kad su napustili dvor. Pisalo se kako će Božić umjesto toga provesti sa svojim najboljim prijateljima u Los Angelesu, 70-godišnjim producentom Davidom Fosterom i njegovom skoro upola mlađom suprugom, 36-godišnjom glumicom Katharine McPhee. No čini se kako će se bivši kraljevski par ipak morati pomiriti s time da će spomen Isusovog rođenja dočekati s europske strane Atlantskog oceana i to zato kako bi izbjegli plaćanje dva milijuna dolara poreza, javlja magazin Women's Day.

Profimedia 

Naime, Harry je još uvijek nije postao američki državljanin, a bliži mu se 183. dan uzastopnog boravka u SAD-u, nakon kojeg je obavezan platiti porez za razdoblje u kojem

Morat će 'olakšati' džep za dva milijuna dolara u korist državne blagajne

je ondje boravio. U njegovom slučaju, značilo bi da će morati 'olakšati' džep za dva milijuna dolara u korist državne blagajne, a Harryju se očito to ne sviđa, rekao je izvor blizak princu. .

Izvor je pojasnio kako porezna služba ne namjerava 36-godišnjem princu 'gledati kroz prste' zato što je kraljevskog 'pedigrea' - i Harry je toga jako svjestan. Zbog toga se s dvije godine starijom Meghan odlučio vratiti u njihovu bivšu rezidenciju Frogmore Cottage tijekom božićnih praznika, a to su potvrdili i izvori s britanskog dvora koji su prije nekoliko dana izjavili kako je kraljica naredila slugama da se Frogmore pripremi za njihov dolazak. Kad se nakon toga vrate iz Engleske u SAD, Harryju će se boravak početi ponovno brojati od prvog dana pa će tako opet imati 183 dana mira bez da ga gnjave porezni inspektori.

Profimedia 

 Ali, odmetnutom paru uopće neće biti ugodno suočiti se s kraljicom, princom Williamom i ostatkom kraljevske obitelji. Navodno im 94-godišnja Elizabeta namjerava očitati bukvicu zbog toga što su se u svojim posljednjim govorima politički angažirali i utjecali na predstojeće predsjedničke izbore u SAD-u, a to je nešto što je članovima kraljevske obitelji strogo zabranjeno. Bez obzira što su se odrekli kraljevskih dužnosti, kraljica i dvor im to neće samo tako oprostiti.