Anamarija Asanović: 'Kad imaš dijete, nije baš zgodno trčati u štiklicama'

Razgovarali smo s modnom dizajnericom

kristina radonić

Uvijek nasmijanu dizajnericu, 30-godišnju Anamariju Asanović, niti pandemija nije spriječila da se posveti onome što najviše voli - modi. Simpatična je Splićanka tako ovih dana izbacila novu kolekciju inspiriranu prirodom i ruralnim životom, a u razgovoru za Story.hr Anamarija je otkrila kakvu ženu 'vidi' u novim kreativnim 'komadima', kako je pandemija promijenila njezin modni izričaj, ali i pokazuje li već i njezina četverogodišnja kćerkica Zorka interes za modu.

Katarina Radonić 

'Kolekcija je inspirirana prirodom, odnosno povratkom korijenima, poljoprivredi, nečemu što možeš stvoriti sam svojim rukama. Ukratko, 'back to basic'', opisala nam je Anamarija kolekciju, a nas je zanimalo i kome je ona namijenjena.
'Namijenjena je već ostvarenim ženama koje znaju što žele, koje traže svoj mir nakon napornog radnog tjedna... Ženama koje su spremne iz tenisica uskočiti u štikle i otići na druženje, ali isto tako i na izlet u prirodu. Kolekcija je satkana od usklađenih materijala koji udišu život modernoj praktičnosti, ali i udobnosti, a komadi su stvoreni da traju zauvijek te prelaze generacije', rekla je Anamarija koja ženu vidi kao opuštenu, samouvjerenu, elegantnu i prije svega - zaljubljenu u modu.

Nikad ne odustajem od želje za stvaranjem

 Zbog pandemije i negativnih vijesti kojima smo okruženi, kaže, nije ostala bez motivacije, ali ni inspiracije. 'Pandemija mi nije otežala samo stvaranje kolekcije. Nikad ne odustajem od želje za stvaranjem, kao i inspiracije. Međutim, nastao je drugi problem - nabavka materijala, mogućnosti biranja...', rekla nam je Anamarija, čiji se stil, priznaje, od početka pandemije - promijenio u potpunosti.

'Pa mogu reći da se moj stil skroz promijenio, što se vidi i po fotografijama nove kampanje. Sve više bježim u prirodu, nosim opuštenije odjevne predmete, a javila se i težnja ka nekim pomalo zaboravljenim poslovima. Što se tiče odijevanja, na prvo su mjesto definitivno došle ugodne trenirke i udobne traperice koje najčešće kombiniram s jednostavnom bijelom majicom... Doduše, štikle su odavno pospremljene dublje u ormar. Kad imaš dijete, nije baš zgodno trčati u štiklicama. Tako da su mokasinke i tenisice u prvom planu', smije se Anamarija, čija je kćerkica Zorka, koja će uskoro proslaviti peti rođendan, već krenula majčinim stopama, pa je tako mami pomagala i pri osmišljavanju nove kampanje.

'Zorka je uvijek uključena u svaku moju radnju, pa tako i modnu... Ona je moja cjeloživotna inspiracija. Već odavno pokazuje interes za modu, pa tako i za materijale... Zna već što želi nositi. Uvijek je samo u haljinicama, samo to želi odjenuti, hlače ni pod razno', otkriva Anamarija. Za kraj, zanimalo nas je što će se nositi u narednom periodu. 'Idućih nekoliko mjeseci definitivno će se nositi neke opuštenije kreacije, kao i neutralnije boje', zaključuje dizajnerica.