Svi kritiziraju Melaniju zbog onog što je napravila pred bolesnom djecom

Opravdano ili ne, ali uskoro bivša Prva dama ponovno se našla na meti hejtera, a kada su u priču uključena i bolesna djeca - za Melaniju nisu imali milosti

Profimedia

'Melania Trump jedva čeka odlazak iz Bijele kuće', naslovi su ovo koji posljednjih tjedana ne prestaju silaziti s naslovnih strana raznih stranih, ali i domaćih medija. Nakon što je na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u Americi pobjedu odnio Joe Biden, dosadašnji predsjednik Donald Trump i njegova obitelj, odbrojavaju dane do napuštanja najpoznatije kuće. Međutim, dok se to ne dogodi, Trumpovi i dalje obavljaju svoje redovne dužnosti, a prilikom posljednje takve, 50-godišnja supruga uskoro i službeno bivšeg predsjednika SAD-a, ponovno se našla na meti kritičara koji joj nikako ne mogu oprostiti ono što je učinila pred bolesnom djecom.

Profimedia 

Naime, unatoč pandemiji, Melania je tijekom godine nastavila sudjelovati u raznim dobrotvornim akcijama pa ju tako nije zaobišla ni ona u Dječjoj bolnici u Washingtonu gdje je, po običaju, čitala božićne priče baš kao što je to radila i sve prethodne godine za vrijeme suprugovog predsjedničkog mandata. Bivši model tako je prije nekoliko dana posjetio navedeno ustanovu koja brine, između ostalog, i za teško bolesnu djecu koja se bore s nekim od najzloćudnijih bolesti, a njezin humanitarni čin ubrzo je pao u drugi plan nakon što se na društvenim mrežama oformila skupina hejtera kojima je u fokusu samo jedna stvar - Melanijina kardinalna greška u vidu ne nošenja zaštitne maske.

Profimedia 

Američki CNN, nakon Melanijinog posjeta bolnici, izvijestio je kako je supruga 45. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, u bolnicu došla noseći zaštitnu masku, međutim, istu je skinula kada je sjela pred djecu i ispred ogromnog božićnog drvca istoj čitala priče. Ova informacija ubrzo se proširila i ostalim medijima pa nije trebalo dugo da se na društvenim mrežama krene raspravljati kako je 50-godišnjakinja prekršila strogo pravilo bolnice koje nalaže da se maska, neovisno o situaciji, uvijek mora nositi. Brojni su se tako jasno izjasnili kako ne podržavaju Melaniju zbog onoga što je napravila te kako je izrazito neodgovorno od nje skinuti zaštitnu masku u prisustvu bolesne djece koja zbog svog stanja spadaju u najugroženiju skupinu pacijenata kada je riječ o pandemiji Covida-19.

Profimedia 

Ubrzo nakon salve kritika na račun uskoro bivše Prve dame, o svemu se odlučila službeno oglasiti i Bijela kuća koja je u svom dopisu za medije pojasnila kako je Melanijin posjet bolnici odrađen po svim pravilima iste. Kako je pojašnjeno u dopisu, nošenje maske nije obavezno ako se održava preporučeni razmak između osoba te se isto radi za vrijeme držanja govora, u ovom slučaju - čitanje priče. Također, iz Bijele kuće su napomenuli i kako je 50-godišnjakinja držala puno veću distancu od preporučene dok je djeci čitala neke od najljepših bajki te svojim ponašanjem ni na koji način nije ugrožavala zdravlje najmlađih pacijenata.

Profimedia