MOLI ZA OPROST Princ Philip priznao kraljici da ju je prevario

U 100. godini život, vojvoda od Edinburgha konačno je skupio hrabrosti da supruzi s kojom je proveo posljednje 73 godine prizna kako ipak nije bio vjeran sve godine braka

Profimedia

Iako se mnogima sedam desetljeća braka čini kao nemoguća misija, upravo toliko zajedno su proveli 94-godišnja britanska kraljica Elizabeta i njezin pet godina stariji suprug, princ Philip. Ovi slavni supružnici prije nekoliko su dana proslavili 73. godišnjicu braka u kojemu su odbili četvero djece, 71-godišnjeg princa Charlesa, 70-godišnju princezu Anne, 60-godišnjeg princa Andrewa te 56-godišnjeg princa Edwarda. I premda dvojac i dalje stabilno stoji jedno drugome uz rame, tijekom godina, u javnosti su se u više navrata pojavljivale glasine o prinčevoj nevjeri, a isti ih je redovno demantirao. Međutim, kako sada piše magazin Star, 99-godišnji vojvoda od Edinburgha konačno je odlučio iskreno progovoriti o svemu i priznati supruzi kako ju je ipak, u sedam desetljeća dugom braku, u nekoliko navrata prevario.

Profimedia 

Prema riječima neimenovanog izvora, suočen s činjenicom da mu nije preostalo još mnogo vremena, princ Philip je smogao snage stati pred kraljicu i priznati joj sve svoj afere istovremeno ju tražeći oprost za iste. Kako je objasnio izvor za američki tabloid, jedna od najkontroverznijih prinčevih prevara o kojima se svojedobno pisalo bila je ona sa 30 godina mlađom Penny Romsey.

Profimedia 

Ova 67-godišnja britanska plemkinja zbog svog je bliskog odnosa sa suprugom kraljice Elizabete II. prije mnogo godina bila na meti tabloida koji su pisalo kako s princom njeguje puno bliskiji odnos od onoga kakav prezentiraju u javnosti, a iako je sve to sam Philip negirao, sada je navodno konačno priznao kako su napisi u medijima bili istiniti.

Profimedia 

Iako u detalje prinčevog priznanja spomenuti medij nije išao, izvor je kao jedan od ključnih razloga ovakvog obrata u skandalu naveo 99-godišnjakovu želju da s ovog svijeta ode s čistom savješću i oprostom voljene mu supruge s kojom je proveo posljednje 73 godine.

Profimedia 

Inače, o skandalima u braku ovih vremešnih supružnika piše i autorica Ingrid Seward u knjizi 'Otkriveni princ Philip'. Ona je nedavno iznijela nepoznate detalje njihovog odnosa među kojima tvrdi i kako su kroz dugi niz godina imali nekoliko velikih svađi, a jednu je posebno istaknula. U razgovoru za Fox News, ona je otkrila kako je kraljica Elizabeta tijekom jedne kraljevske turneje po Australiji 1954. godine bacila teniski reket i cipele na supruga. Tada je kraljevski par pratila filmska ekipa jer su snimali dokumentarac, a cijelu svađu je snimila kamera. ‘Filmska ekipa stajala je ispred male vile za odmor. Odjednom su vidjeli princa Philipa na balkonu, a za njim su letjeli teniski reket i par teniskih cipela bačenih prema njegovoj glavi’, otkrila je tada Ingrid.

Profimedia