IPAK SU SE POMIRILI? William i Harry sreli se u tajnosti prije sprovoda

Suprotno dosadašnjim vjerovanjima, razdvojena braća čini se, susrela su se i prije djedovog sprovoda

Profimedia

Prije desetak dana, točnije, 17. travnja, britanski princ Philip, suprug kraljice Elizabete II., ispraćen je na svoj posljednji počinak. Svečanoj ceremoniji prisustvovali su samo članovi najuže obitelji, njih 30, a oči cijelog svijeta tada su bile uprte u razdvojenu braću - prinčeve Williama i Harryja koji su na djedovom sprovodu prvi put viđeni zajedno u javnosti otkako je mlađi princ prije godinu dana napustio Britaniju i sreću odlučio potražiti u Americi, sa suprugom Meghan Markle te sinom Archiejem. I premda se o trenutku uhvaćenom na kamerama, u kojemu braća međusobno razgovaraju, raspravljalo danima, a isti se analizirao i pomoću stručnjaka za čitanje s usana, suprotno dosadašnjim vjerovanjima, magazin Woman's Day sada piše kako to nije bio prvi susret razdvojene braće.

Profimedia 


Kako je ispričao izvor za spomenuti medij, tri godine stariji William odlučio je prvi pružiti ruku pomirenja pa je navodno brata posjetio prije djedovog sprovoda, u rezidenciji Frogmore Cottage, gdje je Harry odsjeo tijekom tjedan dana boravka u rodnoj mu državi. 'Znao je da cijeli svijet s nestrpljenjem iščekuje vidjeti kako s bratom, rame uz rame, hoda iza djedovog lijesa. No, još važnije, William je znao koliko veliku ulogu igra primirje s bratom kada je riječ o kraljici i njezinoj dobrobiti', rekao je neimenovani izvor pojasnivši tako kako su se prinčevi vidjeli uoči sprovoda i time izbjegli prvi neugodni susret na sam dan djedovog posljednjeg ispraćaja.

Profimedia 


Inače, princ Harry u Veliku Britaniju došao je samo dva dana nakon što je palača izvijestila kako je voljeni vojvoda od Edinburgha preminuo u 100. godini života. Iako je saučešće izrazila i njegova supruga, bivša glumica Meghan Markle, zbog činjenica da je u viskom stadiju trudnoće, 39-godišnjakinja je ostala u Americi s jednoipolgodišnjim sinom Archiejem. Unatoč nagađanjima kako će ostati na bakinom 95. rođendanu, koji je bio prošlu srijedu, princ Harry u konačnici je napustio domovinu dan prije te se vratio svojim najmilijama u SAD.