Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKRIVAO OD JAVNOSTI

PRIPREME ZA BUDUĆEG KRALJA Elizabeta Williamu držala školicu o vladanju

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Princ je s kraljicom imao tjedne sastanke već otkako je krenuo u školu. Žele stvoriti čvrstu vezu između monarha i nasljednika

Izvor: Profimedia

Kraljica Elizabeta je najdulje vladajući monarh, a jako joj je bitno da nakon nje sve bude kako treba. Zbog toga je sa svojim unukom, 38-godišnjem princem Williamom, imala tjedne sastanke kako bi ga pripremila za buduću ulogu kralja, piše Mirror. Izvor blizak kraljevskoj obitelji za strane je medije rekao kako je Elizabeta puna ljubavi prema svojim unucima pa Williama nastoji pripremiti za budućnost.

No ovo nije počelo tek sada. William je kraljicu počeo posjećivati svakog tjedna već od 1995. godine otkako je započeo školovanje u engleskoj privatnoj školi za mladiće Eton College. No kada bi ga drugi učenici pitali kamo ide, William nije otkrivao da ide u dvorac Windsor. Tako žele stvoriti čvrstu vezu između monarha i nasljednika, a tim je posjetima svojedobno bio prisutan i kraljičin suprug, nedavno preminuli princ Philip.

Ranije je William imao razgovore s bakom kako bi pričali o svemu što mu je na umu i što ga muči, a te sesije njoj su bile prilike da ga podučava budućoj ulozi, kao što je to s njom radio njezin djed, kralj George V. 'Od tada su Elizabeta i William postali nevjerojatno bliski, a kako je njegovo poštovanje prema njoj raslo, počeo je prihvaćati svoju sudbinu', rekao je izvor za strane medije. U nasljednom nizu za britansku krunu odmah nakon kraljice Elizabete je njezin najstariji sin, 72-godišnji princ Charles, a zatim slijedi William.

Povezane vijesti

Kraljica se posljednjih nekoliko dana nije obraćala javnosti nakon smrti svog voljenog supruga. No prekinula je šutnju povodom svog 95. rođendana. Zahvalila se na svim porukama i dobrim željama koje je primila i napomenula kako je te poruke tješe dok s obitelji prolazi teško razdoblje. Elizabeta ove godine nije slavila rođendan, barem ne na onaj uobičajeni način. Izvor iz palače za strane je medije otkrio kako su je tijekom dana u razmacima posjetili članovi njezine najuže obitelj. Međutim, njezinom rođendanu nije prisustvovao njezin mlađi unuk, 36-godišnji princ Harry. Došao je na posljednji ispraćaj svog djeda, no dan prije kraljičina rođendana vratio se u Kaliforniju svojoj trudnoj supruzi, 39-godišnjoj Meghan Markle i sinčiću Archieju.

Izbor Urednika

Royals