Blanka Vlašić: 'Ako moj pas ovo može, zamislite moje dijete jednog dana'

Kujica Roza već dvije godine uporno bježi, a naša kraljica skoka u vis ne zna kako je u tome spriječiti

Story arhiva

Kada je naša proslavljena atletičarka, 37-godišnja Blanka Vlašić udomila kujicu Rozu, nije ni slutila kakvog je malog akrobata pronašla. Rozu su prije dvije godine u akciji Hrvatske Gorske Službe Spašavanja, a na inicijativu Udruga Šapama od srca Makarska, izvukli iz jame u mjestu Dobrinče, a Blanku je štene na prvi pogled očaralo. Otkad ju je dovela kući, kujica nije prestala bježati i preskakati sve moguće prepreke. Blanka je zato na Instagramu napisala kako je Roza po prirodi znatiželjni lovac koji voli njušiti i loviti te podijelila jednu njenu akrobaciju.

'Ako moj pas ovo može učiniti, zamislite tek moje dijete jednoga dana', napisala je bivša atletičarka koja svoju ljubimicu zove i 'odbjegla nevjesta'.

'Pasonja mi je opet uspio pobjeći. Gospođica je pronašla neku rupu u dvorištu iako smo se stvarno trudili da zatvorimo sve moguće izlaze. Već danima je u dvorištu, nikud ne izlazi, ali očito ju je pukla inspiracija i očito je da što je duže sa mnom to više skače', rekla je priznavši i kako Rozin bijeg stvara stres njoj i cijelom susjedstvu. 

'Prema meni je stekla povjerenje i jako se zbližila sa mnom. Nije ju bilo teško zavoljeti, svakim danom to sve više i više raste kao u svakom odnosu. Meni je ovo prvi pravi pas i svaki dan učim nešto novo', rekla je Splićanka ranije za medije.

Podsjetimo, Blanka je nedavno javno obznanila kako odlazi u sportsku mirovinu te da je upisala Katolički bogoslovni fakultet. Vjeri se posvetila još 2013. kad joj se dogodila teška ozljeda zbog koje je morala operirati Ahilovu tetivu.