Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UVIJEK ORIGINALNA

'NEKA USISAVAČ BUDE BLIZU' Blanka ima tri savjeta za sve koji vježbaju doma

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Ovo nećete čuti svaki dan

Izvor: Story arhiva

Obznanila je kraj karijere, ali ona ne staje. Jedna od naših najuspješnijih atletičarki, Blanka Vlašić je, iako je u sportskoj mirovini, nastavila s aktivnim životom. S obzirom na to da joj pripreme za turnire više nisu svakodnevica, održavanje forme sada izgleda nešto drugačije. Kako je već više od godinu dana u jeku pandemija koronavirusa, brojni su se vježbači morali okrenuti različitim alternativama, od kojih je najčešća vježbanje kod kuće. Ipak, za takvo što je potrebna motivacija. Blanka sada ima tri odlična savjeta, koja vrijedi poslušati.

'Znam da izgledam grozno, ali upravo sam završila svoj trening kod kuće. Iskreno, nije me briga kako izgledam jer osjećam one sretne hormone koji su preuzeli cijelo moje tijelo. Razmišljala sam koje trikove i savjete bih dala svim vježbačima kao bivša profesionalna sportašica, i suzila sam to na tri', započela je Blanka koja se javila na Instagramu odmah nakon treninga.

Prvi savjet je: 'Uvijek vježbajte s nakitom'. 'Ne znam do čega je, ali ja kada stavim svoje naušnice, imam osjećaj kao da sam 50 posto spremnija za trening', objasnila je 37-godišnja Splićanka. Drugi savjet je: 'Izaberite glazbu pametno'. Kako je opisala, glazba uz trening ne mora imati neki strašni beat, već može biti i sporija. 'Često slušam nešto što u meni budi emocije pa tako ponekad dođe i do suza. Vjerujte mi, trening i plakanje funkcionira', objasnila je uz osmijeh. Treći savjet je onaj koji je sve doveo do smijeha.

'Ne pitajte me zašto, ali treći savjet je povezan s usisavačem. Već sam neko vrijeme lijena maknuti usisavač iz dnevnog boravka pa sam ga odlučila ostaviti ovdje. Kada ga pogledam tijekom treninga, pronalazim razloge zašto odbijam usisavati - to je za mene jedna vrsta motivacije. Neka vam usisavaš bude blizu', zaključila je i nasmijala samu sebe. 

Povezane vijesti

Podsjetimo, Blanka se ove veljače oprostila od profesionalne karijere skakačice u vis. 'Ipak, iako bi promatraču sa strane bilo na prvi pogled jasno da je vrijeme da se posvetim novim izazovima u životu, odluka je morala biti moja. Prije nego je došla, prošla sam sve faze tugovanja i za mene je to bilo najteže razdoblje u karijeri. I tek nakon svega, u jednom sasvim običnom i mirnom danu, na srce mi je sjelo: “Gotovo je”. Znala sam da je vrijeme i bila sam potpuno mirna. Dapače, osjetila sam olakšanje koje nikad ne bih imala da sam 'išla preko reda' i naprasno stala onda kada su mnogi mislili da trebam. Ponosna sam na svoju karijeru', rekla je tada između ostalog. 

Najčitanije

Najnovije