Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U KRALJEVSKIM REZIDENCIJAMA

Velike promjene koje Charles namjerava uvesti kada postane kralj

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Princ od Walesa se prije donošenja odluka savjetovao sa svojom suprugom Camillom, sinom Williamom i snahom Kate. S novostima je upoznata i kraljica Elizabeta

Izvor: Profimedia

Princ Charles počeo je razmišljati o promjenama koje će napraviti u kraljevskim rezidencijama kada postane kralj. The Sunday Times piše kako će dulje otvarati rezidencije za javnost te će više soba učiniti dostupnima za razgledavanje. Planirane promjene odnose se na Buckinghamsku palaču, dvorac Windsor, Balmoral, Sandringham i Clarence House.

princ Charles Izvor: Profimedia

Strani mediji pišu kako princ od Walesa namjerava produljiti vrijeme posjeta Sandringhamu na cijelu godinu, umjesto sadašnjeg perioda od travnja do listopada. I njegova službena londonska rezidencija Clarence House postat će otvorena tijekom cijele godine, dok je sada otvorena samo ljeti. Buckinghamska palača sada je u fazi obnove, a u potpunosti će biti obnovljena do 2027. godine. Charles razmišlja i o otvaranju te rezidencije. Sobe koje bi javnost prvi put mogla vidjeti uključuju i onu u kojoj su 95-godišnja kraljica Elizabeta i njezin pokojni suprug, princ Phillip, živjeli tijekom ranih dana njezine vladavine. 

princ Charles Izvor: Profimedia

Charles se prije donošenja odluke savjetovao sa svojom suprugom, 73-godišnjom Camillom, 38-godišnjim sinom Williamom i 39-godišnjom snahom Kate Middleton. S novostima koje Charles planira uvesti upoznata je i kraljica Elizabeta. Charles je najavio i kako će dio vremena s provoditi u Buckinghamskoj palači, dio na svom imanju Gloucestershire Highgrove, dio u Sandringhamu u Norfolku i Birkhallu u Škotskoj. 

Povezane vijesti

Magazin HELLO! već je ranije pisao kako je vjerojatnost da će Charles u potpunosti preseliti u Buckinghamsku palaču izrazito mala. 'Vojvoda od Cornwalla nije ljubitelj velike kuće, kako naziva palaču. Ne vidi ju kao održivu buduću kuću ili kuću koja odgovara svrsi u modernom svijetu. Smatra da njezino održavanje, kako s aspekta troškova, tako i s aspekta okoliša, nije održivo', ispričao je za spomenuti medij neimenovani izvor.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije