Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREUZET ĆE CHARLES

'GRACIOZNO ĆE NESTATI' Kraljica se povlači s većine svojih dužnosti

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

U Buckinghamsku palaču Elizabeta će ići samo dva dana u tjednu kako bi obavila sastanke

Izvor: Instagram

Nakon smrti voljenog supruga, princa Philipa, 95-godišnja kraljica Elizabeta odreći će se mnogih dužnosti, piše Daily Mail. Njezina djeca preuzet će veće odgovornosti u monarhiji. U razgovoru za New York Times, BBC-jev stručnjak za kraljevsku obitelj Peter Hunt rekao je kako će kraljica graciozno nestati.

kraljica elizabeta Izvor: Profimedia

'Pandemija koronavirusa pomogla joj je u smislu da učini ono što bi svaka razumna 95-godišnjakinja napravila kako ne bi stajala cijeli dan na nogama', rekao je Hunt. Objasnio je kako je mala vjerojatnost da će se vratiti svom užurbanom rasporedu sa svim sastancima, zabavama i domjencima. U Buckinghamsku palaču Elizabeta će ići samo dva dana u tjednu kako bi obavila sastanke.

kraljica elizabeta Izvor: Profimedia

Kraljica je ranije sudjelovala u svim događajima i nadzirala svaki ustavni dio sve od preuzimanja prijestolja 1952. godine, osim u godinama kada je bila trudna s princom Andrewom i princom Edwardom

Princ Charles vjerojatno će preuzeti većinu dužnosti. Već se ranije pisalo kako on želi smanjiti monarhiju te kako pri tome njegov sin, 36-godišnji princ Harry i njegova supruga, 39-godišnja Meghan Markle, više ne bi bili članovi kraljevske obitelji. 72-godišnji Charles nastojat će smanjiti monarhiju kako bi uštedio novac.

Povezane vijesti

'Meghan Markle i princ Harry mogli bi biti odbačeni iz kraljevske obitelji. Kraljica je obitelj dugo željela držati na okupu zbog sentimentalnih razloga, no Charles želi promjene i mislim da će do njih i doći', rekla je Angela Levin, stručnjakinja za kraljevsku obitelj. Charles bi u tom slučaju mogao pozvati članove svoje obitelji da preuzmu radne uloge, kao što je to u mnogim europskim zemljama gdje se očekuje da će članovi kraljevske obitelji imati posao.

Izbor Urednika

Royals