LILI JE ZNAK Kraljica i Harry, unatoč svemu, imaju skladan odnos?

Baka i unuk uspostavili su posebnu vezu

Profimedia

Malena Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor, koju je 39-godišnja vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle rodila 4. lipnja, znak je da 36-godišnji princ Harry i njegova baka, kraljica Elizabeta II. imaju neraskidivu vezu. Osim one genetske, među njima postoji izvanredna veza koju je dokazala upravo Lili, tvrdi kraljevski povjesničar Robert Lacey.

Profimedia 

Naime, ime koje su malenoj djevojčici dali njezini roditelji, održava neraskidivu vezu koju Harry osjeća s dvije žene koje su ostavile najjači pečat na njega – njegovom pokojnom majkom, princezom Dianom, i voljenom bakom Elizabetom. Također, tvrdi kraljevski stručnjak, ime označava i bliskost koja postoji između Harryja i kraljice, čak i usred konstantnih napetosti koje postoje na relaciji Sussexi – kraljevska obitelj.

Profimedia 

'Nakon smrti princeze Diane 1997. godine, kraljica je bila u ulozi zamjenske majke Harryju i Williamu. Svi smo se usredotočili na njezino tretiranje Williama kao budućeg kralja, a sada shvaćamo važnost emocionalnih veza koje je uspjela uspostaviti s Harryjem. Ta naklonost prisutna je i danas', objašnjava Lacey.

Također, kraljica Elizabeta među prvima je upoznala bebu Lili. Izvor je za magazin People potvrdio da se kraljica družila s vojvotkinjom i vojvodom od Sussexa preko video poziva nakon što su se majka i kći vratili kući iz bolnice Santa Barbara Cottage. 'Bili su vrlo uzbuđeni i jedva su čekali da joj pokažu kći', izjavio je neimenovani izvor.