4 POZE, SRETAN SVRŠETAK 'Naslov aludira na seks, ali nema ga'

Osječka glumica radi na novoj predstavi ‘4 poze, sretan svršetak’ čija će premijera biti u Splitu i priznaje da se prepoznala u liku žene koja organizira vjenčanje

Robert Gašpert

Zanimljiva zabavna predstava ‘4 poze, sretan svršetak’ premijerno je prikazana prvog dana srpnja na splitskom festivalu Teatar uz more. Predstava koju čine četiri priče donosi humorističan pogled na odnose žena i muškaraca, a kako nam govori Katarina Baban, u njima će svi pronaći barem neke poveznice s vlastitim životom i odnosima. Režiju potpisuje Igor Barberić i, uz Katarinu, u njoj glume Borko Perić, Petra Kurtela i Filip Detelić. Glumica nam je otkrila ima li naslov kakve veze sa seksualnim odnosima te kako joj je bilo raditi na komediji bez dlake na jeziku.

Story: Predstava ‘4 poze, sretan svršetak’ progovara o muško-ženskim odnosima. Imali li općih mjesta u kojima se svi mogu prepoznati?
Vjerujem da se u svakoj predstavi i priči netko može prepoznati, pogotovo kad je riječ o komediji jer bez prepoznavanja smijeha i nema. Riječ je o četiri potpuno različite priče u kojima se dotičemo tema prijateljstva, ljubavi, raspada odnosa... To su teme koje su svima bliske pa će se svatko moći pronaći u nekoj od njih.

Story: Jeste li se vi u nekima prepoznali? U kojima?
Hm... u svakoj pomalo! Možda ponajviše u priči koja prati razvoj, raspad jedne ljubavi od idealnog početka do potpunog ludila potaknutog organiziranjem vjenčanja. Nisam dosad organizirala vjenčanje, niti ću uskoro, ali prepoznala sam se u obrascu te žene da sve mora biti onako kako si ona zacrta. Znam biti poprilično tvrdoglava i nepopustljiva u svojim željama, baš poput nje.

Robert Gašpert 

Story: Omnibus čine četiri priče, koliki je izazov u jednoj predstavi istodobno raditi na nekoliko likova i priča?

Ovo mi je bio najopušteniji proces rada dosad. Ekipa je genijalna i uz mene su Petra Kurtela, Borko Perić i Filip Detelić pod redateljskom palicom Igora Barberića. Puno se smijemo i zabavljamo na probama koje su poprilično opuštene s obzirom na to da za koji dan izlazimo pred publiku.

Story: Dolazi li nakon četiri poze sretan svršetak?
Iako naslov aludira na seks, njega u predstavi nema. Na nečije razočaranje ili, pak, sreću. Mislim da će se publika super zabaviti i opustiti uz ovu predstavu, isto kao što se mi zabavljamo na probama.

Story: Nakon premijere, hoćete li predstavu izvoditi tijekom ljetnih mjeseci ili tek na jesen?
Tijekom ljeta imamo još nekoliko izvedbi u Splitu i Dalmaciji, a od jeseni se vidimo u Zagrebu.