PROŠLA JE GODINA BEZ RAJKA DUJMIĆA: Prisjećamo se legende i njegovih hitova

Prije točno godinu dana, napustio nas je glazbenik Rajko Dujmić koji je iza sebe ostavio pjesme koje će zauvijek ostati upamćene kao neki od najvećih domaćih hitova

Story

Prije točno godinu dana, preminuo je veliki hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa Novih Fosila Rajko Dujmić. Prošle godine, 29. srpnja doživio je tešku prometnu nesreću u Starom Lazu, pokraj Ravne Gore, gdje je imao vikendicu. 

Nažalost, šest dana nakon, u riječkoj bolnici, podlegao je zadobivenim ozljedama.

Jedan od najvećih domaćih glazbenika, rođen je kao sin jedinac u Zagrebu, 7. kolovoza 1954. godine. Iako mu je majka Austrijanka Karlotta bila domaćica, a otac Stjepan pomorski kapetan, od malih nogu zanimala ga je glazba.

Apsolvirao je na Pedagoškoj akademiji, a do ulaska u Nove Fosile svirao je orgulje u rock-operi Gubec-beg. U svojoj velikoj glazbenoj karijeri najviše je traga ostavio upravo kao dio grupe Novi Fosili.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Story arhiva Rajko Dujmić

Za grupu je najprije napisao 'Sanjaj me' i 'Da te ne volim', 1977. u Poreču. Njegovim dolaskom Novi fosili postaju najpopularnija grupa u Jugoslaviji. Neke od njihovih pjesama kao što su 'Košulja plava', 'Saša', Da te ne volim', postale su hitovi za sva vremena.

Inače, prije Novih Fosila svirao je u Grupi Marina Škrgatića, Crno bijelima, Klanu, bendu s kojim je pratio Josipu Lisac i Zlatnim akordima. Također, Rajko Dujmić stoji i iza glazbe hita 'Rock Me' grupe Riva koja je na čelu s Emilijom Kokić 1989. godine pobijedila na Euroviziji predstavljajući tadašnju Jugoslaviju.

Kada je riječ o njegovom privatnom životu, od 1990. godine u braku je sa suprugom Snježanom s kojom je dobio i sina jedinca Tina.

PJESME PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI RAJKA DUJMIĆA
Košulja plava

Košulja plava  YouTube

 Najdraže moje

Najdraže moje  YouTube

 Rock me 

Rock me  YouTube

 Milena

Milena  YouTube

 Moja domovina

Moja domovina  YouTube