NEVENA O KAMPIRANJU S KĆERKICAMA: 'Najveći izazov je pakiranje'

PR stručnjakinja i voditeljica Nevena Rendeli Vejzović za Story.hr otkriva čari planinarenja ljeti, ali i izazovima koje isto ima kada u sve to uključiš tri djevojčice

Instagram

Nije tajna da je Nevena Rendeli Vejzović, bivša HRT-ova voditeljica, danas vlasnica vlastite tvrtke i osnivačica Festivala zdravlja, velika ljubiteljica planinarenja i svih aktivnosti koje se odvijaju u prirodi. Tu ljubav već je prenijela na supruga Maka Vejzovića, koji osim što ju prati u stopu, sve te njihove avanture i fotografira. Osim toga, i njihove tri kćerkice, blizanke Mare i Lea te najmlađa Vita, već su prave zaljubljenice u takve izlete. To su pokazale i posljednjim putovanjem - njihovim prvim planinarenjem i kampiranjem kao obitelj. Kako im je bilo i hoće li ponoviti, Nevena je otkrila za Story.

Kako je bilo na putovanju? Kakvi su dojmovi?

Putovanje je bilo divno, pogotovo sad s odmakom kad se opet kuhamo na plus 35. Taj divan osjećaj da je ljeti 25 stupnjeva i da se lakše diše je mene oduševio.

Kako to da ste odlučili ljeto provesti u planinama?

Dugo sam promatrala ljude koji ljeta provode na planinama i moram priznati da mi se činilo nekako dosadnjikavo i neprivlačno. Ljeta se provode na moru, barem se tako ja oduvijek razmišljala i veselila se i ljetu i moru kao malo dijete svake godine iznova. I onda su došle ove nesnosne vrućine i shvatila sam da i na moru većinu vremena provodim pod klimom jer se vani ne da biti i odlučili smo iskušati kako je ljeti u planinama. Ugodnih 25 stupnjeva danju, noću i ispod 15 stupnjeva. Zrak čist i nema nepotrebnog preznojavanja. Djeca su non stop na svježem zraku, a navečer klonu od umora i spavaju do jutra bez buđenja.

Instagram Obiteljske uspomene

Curke su djelovale uzbuđeno. Koliko je bilo izazovno s njima? Jesu li se bunile ili su uživale?

Curama se jako svidjela naša kućica na kotačima, kako su one zvale kamper s kojim smo se uputili u Sloveniju. Bilo je jako zabavno spavati u krevetima na kat, i općenito živjeti u kamperu tih par dana. Oduševljene su bile i kampovima na Bohinju i u Kranjskoj gori. Mislim da je i njima pasala promjena klime.

Oduševljene su bile i kampovima na Bohinju i u Kranjskoj gori

Koji dio je bio najveći izazov od svega?

Kao i uvijek kod putovanja s djecom, najveći izazov je pakiranje. Kako se ne prenatrpati, a opet uzeti sve što ti treba. Ovdje je to bilo posebno izazovno jer sam znala da im moram uzeti i duge rukave i kratke i tenisice i japanke i kišne kabanice.

Koje su, po Vama, čari kampiranja?

S obzirom na to da mi je ovo bilo prvo kampiranje u životu, mogu govoriti samo o onome što se meni svidjelo, a to je prva jutarnja kava u prirodi s pogledom na planine. Cjelodnevni boravak na zraku, od obroka do popodnevnog spavanja pa navečer do čitanja knjiga kad cure zaspu.

Instagram 

Koliko Vam je bitna ta povezanost s prirodom? Nastojite tu istu ljubav prenijeti i na cure?

U posljednje vrijeme mi je jako važno da što više i cure i mi boravimo u zelenilu i u prirodi. Kriva je sigurna ova korona godina, ali i potres koji nam je malo promijenio perspektivu. Ne odustajemo od života u gradu, ali vikend i odmor provodimo u prirodi.

Fotografije su Vam stvarno čarobne. Koliko Vam znači to stvaranje uspomena?

Drago mi je da vam se sviđaju jer vjerno prikazuju kako nam je bilo, a željela sam podijeliti sa što više ljudi tu čaroliju. Rijetko kad su planine tako lijepe kao ljeti i baš mi je drago da smo pogodili vrijeme. A što se tiče uspomena, sigurno će i cure pamtiti ovo putovanje jer su me stalno pitale kad ćemo se opet kupati na jezeru.

Instagram 

Ovo je curama prvo ovakvo putovanje. Hoće li to sada biti Vaša tradicija?

Ja se nadam da hoće, možda neće uvijek biti u pitanju kampiranje ali odlazak u planine ljeti sigurno.

Koje destinacije biste voljeli posjetiti s curama?

Uf, mnoge. Korona nas je malo spriječila u putovanjima ali cure su već bile s nama na putovanju po Italiji, na jezeru Lago di Garda a Vita čak i u Napulju i na obali Amalfi. One se toga ne sjećaju tako da ćemo sigurno to sve morati ponoviti. Sljedeća destinacija koju bih voljela posjetiti s njima je Island.

Instagram 

Vidimo da more ipak niste zaobišli. Koji su planovi do kraja ljeta?

Ja sam morsko dijete koje je svako ljeto provodilo po tri mjeseca na moru kod dide, a tako sad i cure. Bili smo na otoku Kaprije s prijateljima, u Pirovcu a do kraja ljeta još ćemo vjerojatno i koji vikend do Istre. Meni je ionako najljepše kod nas na moru u lipnju i u rujnu. Curama je svejedno samo da se kupaju.